MENIU

Drama fără margini a unei tinere: de ce medicii au asistat neputincioși la sinuciderea ei

Drama fără margini a unei tinere: de ce medicii au asistat neputincioși la sinuciderea ei

Cazul unei tinere de 20 de ani din Olanda a impresionat o planetă întreagă după ce, din cauza unei depresii severe, aceasta le-a cerut medicilor să o lase să se sinucidă.

În urmă cu cinci ani medicii i-au pus fetei mai multe diagnostice, extrem de îngrijorătoare: depresie severă cu tendințe suicidale și tendințe de autovătămare, anorexie, halucinații și tulburare obsesiv-compulsivă. Afecțiunile reprezentau erau urmări grave ale abuzului sexual la care fusese supusă constant tânăra de la vârsta de 5 până la 15 ani, de către tatăl ei. A urmat mai multe tratamente pentru bolile ei și chiar dădea semne că starea i se îmbunătățește.

Numai că aceasta era doar o iluzie fiindcă în realitate, în sufletul fetei se dădeau lupte crunte, iar dorința ei cea mai mare era să moară.

Astfel, după perioade de acalmie, olandeza de 20 de ani avea noi tentative de a-și pune capăt zilelor sau de a se răni. În repetate rânduri aceasta a avut nevoie să fie tratată la Terapie Intensivă.

Cel care a înțeles cel mai bine asta, în ciuda rezultatelor bune, a fost chiar terapeutul ei. A fost cel care a decis că pentru olandeza de 20 de ani nu mai exista speranță. La cererea tinerei, medicii au fost de acord cu sinuciderea asistată, legală în Olanda, și astfel i-a fost administrată o injecție letală.

Continuarea pe unica.ro

Mai multe articole despre:
sinucidere tânără