MENIU

Dragoș Pîslaru își începe astăzi mandatul la Ministerul Muncii

Dragoș Pîslaru își începe astăzi mandatul la Ministerul Muncii, după ce Ana Costea și-a dat demisia în urma scandalului legat de salariile bugetarilor. Din noua sa funcției, prioritatea numărul unul va fi să aducă din nou sindicatele la masa negocierilor.  

Grabă mare la Guvern pentru ministerul Muncii. La câteva zile după ce Ana Costea şi-a dat demisia de la conducerea instituţiei, în plin scandal legat de noua lege a salarizării bugetarilor, premierul Dacian Cioloş a şi găsit un înlocuitor. Dragoş Pîslaru.  Acesta a depus ieri jurământul la Palatul Cotroceni. Cu acest prilej Președintele Klaus Iohannis i-a cerut noului ministru  să rezolve problema legii salarizării și i-a urat succes pe timpul mandatului. 

"Felicitări domnule ministru și mult succes în mandatul dumneavoastră. Este o situație complicată în care preluați acest portofoliu și vă doresc mână bună și inspirație. Chiar astăzi am semnat un decret de promulgare pentru o lege care cu siguranță este din zona dumneavoatră, decretul de promulgare a legii privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor. Personal, consider că această lege este una bună, așteptată și binevenită. Vă încurajez pe dumneavoastră, domnule prim-ministru, să găsiți în Guvern cele mai bune soluții pentru a aplica cât se poate de repede această lege. Este o lege proactivă, care su siguranță este foarte importantă pentru România. Nu pot să trec peste un întreg complex de probleme care vă așteaptă, și anume salarizarea bugetarilor. O situație complicată. De mulți ani încoace, guvernanții, parlamentarii, încearcă să găsească soluții la această problemă, fără să fi găsit una satisfăcătoare până acum. Din discuții cu foartă multe lume înțeleg că există, evident, o mare așteptare pentru creșterea salariilor bugetarilor, există, evident, o mare așteptare pentru eliminarea inechităților din domeniul salarizării bugetarilor. Vă doresc ca, împreună cu toți actorii implicați, să vă aplecați asupra acestei chestiuni și să găsiți o soluție bună, acceptată, care realmente îmbunătățește situația în acest domeniu. Încă o dată mult succes și numai bine!", a spus Iohannis.

 sursa foto: Wall-street.ro