Dragnea: "Nu vrem ca România să devină dependentă energetic vreodată"
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că Guvernul va sprijini Complexul Energetic Hunedoara şi Termocentrala Mintia, afirmând că abordarea este strategică, nu contabilă, şi că nu vrea ca România să devină dependentă energetic.
„Le-am spus oamenilor de afaceri despre decizia noastră asumată politic, o decizie politică puternică de sprijinire a Complexului Energetic Hunedoara şi a Termocentralei Mintia. Nu este o abordare contabilă, este o abordare strategică”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea a afirmat că este vorba despre un obiectiv strategic din planul energetic naţional.
„Decizia noastră este ca acest obiectiv să fie unul strategic în planul energetic naţional pentru că discutăm despre securitatea energetică a României. Nu vrem ca România să devină dependentă energetic vreodată, aşa cum probabil alţii vor, şi în acest sens, Guvernul, Ministerul Energiei - şi aşa cum a spus primul ministru nu va mai lăsa pe niciunul să facă de capul lor - să nu uite că această decizie trebuie dusă la îndeplinire”, a spus Dragnea.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose s-au întâlnit joi dimineaţa cu angajaţii de la Termocentrala Mintia, unde a fost discutată situaţia economică a acestui obiectiv, dar şi a Complexului Energetic Hunedoara, a cărei parte este termocentrala Mintia.
Complexul Energetic Hunedoara (CEH), controlat integral de statul român prin Ministerul Energiei, va disponibiliza în cursul lunii decembrie a acestui an aproape 1.100 de angajaţi, care urmează să primească şi venit de completare pe lângă ajutorul de şomaj, pentru care Guvernul va aloca în total suma de 28,2 milioane de lei, din care 172.000 lei în 2017, potrivit unei hotărâri de Guvern publicată de Ministerul Energiei în luna octombrie.
În prima etapă, care va avea loc pe 18 decembrie, vor fi concediate 496 de persoane, iar în a doua etapă, pe 31 decembrie, vor fi disponibilizate 590 de persoane.
Cererea de intrare în insolvenţă a fost respinsă de magistraţi după ce a fost formulată de administraţia CEH la sfârşitul lunii noiembrie 2016. Societatea a intrat de două ori în insolvenţă şi tot de atâtea ori a ieşit din această procedură.