MENIU

Dragnea, la ÎCCJ într-un nou termen în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu

Şeful social democraţilor s-a întors marţi în faţa instanţei care l-a condamnat la închisoare cu suspendare. Liviu Dragnea s-a prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un nou termen în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu.

UPDATE: Liviu Dragnea a părăsit sediul ICCJ în jurul orei 22. 

Dragnea a făcut declaraţii la intrarea la ICCJ, susținând că atât el, cât și Victor Ponta, sunt nedreptățiți "în mai multe sensuri".

"I-am urat din suflet (n.r. lui Victor Ponta), am și vorbit cu el, o să ne și vedem. Comentariile negative nu mă afectează. Și eu și el am fost nedreptățiți în multe sensuri. Nu pot să-mi dau eu cu părerea despre justiție, mai primesc și o atenționare de la CSM că-mi dau cu părerea. Numai unii au dreptul să-și dea cu părerea despre justiție", a declarat președintele PSD.

În fața magistraților ÎCCJ s-a prezentat astăzi, în același dosar, și soția lui Liviu Dragnea, Bombonica.

Miza procesului este una uriaşă pentru Dragnea, întrucât dacă primeşte încă o pedeapsă, fie şi cu suspendare, politicianul se duce după gratii.

Liviu Dragnea nu a dorit ca soţia sa, Bombonica, să fie şefa şoferilor, a paznicilor şi a femeilor de serviciu, iar în acest fel, şefa DGASPC, Floarea Alesu a creat serviciul Secretariat unde soţia lui Dragnea a fost numită şefă. Potrivit martorilor audiaţi în dosar, aceasta nu semna pontaje şi alte acte pe motiv că i se părea „jenant” se arată în documentele de anchetă.

Mai mulţi martori dar şi fosta şefă a DGASPC Teleorman le-au povestit procurorilor DNA despre favoritismul de care s-a bucurat fosta soţie a lui Liviu Dragnea în cadrul Direcţiei.

Mai precis, aceştia au povestit că Liviu Dragnea nu a fost de acord ca soţia sa să ajungă şefa serviciului unde lucrau paznicii, şoferii şi femeile de serviciu în cadrul instituţiei. Astfel a fost necesară crearea unui nou serviciu special pentru ca fosta soţie a demnitarului să devină şef.

Fosta şefă a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, trimisă şi ea în judecată în acelaşi dosar pentru fapte de corupţie, le-a declarat anchetatorilor DNA cum s-a ajuns la crearea serviciului Secretariat în cadrul instituţiei.

Ea a relatat că serviciul s-a înfiinţat după ce a fost pusă de Liviu Dragnea să discute cu consilierul său privind modificări ale organigramei instituţiei, iar Bombonica Prodana să nu fie funcţionar public ci personal contractual.

Alesu a explicat că i-a prezentat lui Dragnea posibilitatea de a o numi pe Bombonica Prodana la Serviciul Administrativ care avea în componenţă pază, PSI, şoferi şi femei de serviciu, aceasta fiind singura varianta existentă la acel moment cu personal contractual şi că Liviu Dragnea a trimis-o la consilierul său personal cu care să analizeze organigrama şi să găsească o altă variantă, potrivit News.ro.

„M-a trimis la consilierul său personal cu care să analizez organigrama şi să găsesc o altă variantă motivându-mi că doar nu o să o pun pe soţia sa şefă peste femeile de serviciu", le-a declarat Floarea Alesu procurorilor.

Împreună cu consilierul, a povestit Alesu, a găsit varianta înfiinţării Serviciului secretariat, iar când a întocmit organigrama a introdus în acest serviciu şi cele două salariate care nu se prezentau la serviciu pentru că lucrau la sediul judeţean PSD.

"Deşi am făcut această mutare, nici în aceste condiţii cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu. Arăt că ideea de a le introduce pe cele două angajate care nu se prezentau la serviciu, în cadrul Serviciului Secretariat, mi-a aparţinut mie şi lui DUMITRU JENICA, sperând că în acest fel cele două vor fi determinate să vină la serviciu având în vedere că şefa acestora era soţia preşedintelui Consiliului Judeţean Nicolae Dragnea", potrivit actelor dosarului.

Mai multe articole despre:
ÎCCJ Dragnea abuz in servciu