MENIU

Dragnea în Brazilia, povestea unei poze. Vacanțe fabuloase, haine din blană de hamster

Liviu Dragnea în Brazilia

O poză cu Liviu Dragnea, nu tocmai zâmbitor, în Brazilia, se află în memoria tabletei personale a directorului general Tel Drum. Este doar una dintre vacanțele luxoase în care ar fi mers grupul din jurul companiei Tel Drum. Sumele cheltuite sunt impresionante, arată investigația Rise Project.  

Fotografia cu Liviu Dragnea la Rio de Janeiro pare să fi fost surprinsă de directorul general Tel Drum Petre Pitiș, cu care președintele PSD a susținut mereu că nu are nicio legătură.

Pare a fi doar una dintre vacanțele luxoase petrecute de grup.

”Poza a rămas în memoria tabletei personale a directorului general Tel Drum, un Samsung P1000 Galaxy Tab, model din 2010, ascuns alături de hardul negru în care a aspirat computerul Nicoletei Pene. Două seturi de fotografii există în aparat, unul de 385 imagini în folderul principal și încă 734 în contul de cloud.

Arhiva din tabletă surprinde viața de zi cu zi a grupării: o galerie “estilo de vida” cu petreceri, concedii, vile, intimități și curcani împănați, printre cadre cu lucrări Tel Drum sau secvențe private din familia Pitiș”, notează Rise Project.

În vacanța din Brazilia în care a fost surprinsă imaginea cu Dragnea s-ar mai fi aflat și alți oameni.

”Mugurel Gheorgiaș zis Melcul, coleg de facultate și trupă rock cu șeful PSD, face și el atmosferă imitând statuia. Fost acționar și administrator Tel Drum, pe numele lui Gheorghiaș sunt proprietățile din Cumbuco, Brazilia, cu vilă, piscină și teren de tenis – resortul unde au petrecut vacanțe memorabile Dragnea și iubita sa, Irina Tănase.

In poze apare și Petre Rădan, în tricou galben, ars de soare, fost magazioner-șef la Tel Drum și rudă cu Dragnea prin alianță. Rădan lucrează azi la ferma de vaci Lița (Agrotrust), deținută de Mihai Slăvescu Putineanu, finul lui Liviu Dragnea”, scrie Rise Project.

”Oamenii s-au bucurat și la numeroasele magazine de suveniruri, dar atracția principală a reprezentat-o vitrina cu papagali ornamentali, împodobiți cu pietre semiprețioase, acolo unde Petre Pitiș și Mugurel Gheorghiaș s-au integrat fotografic în decor”.

Sume fabuloase cheltuite în vacanțe, haine din blană de hamster

”De rezervări, facturi sau bilete avea grijă, în general, directoarea comercială a Tel Drum, Nicoleta Pene. De aceea, printre documentele înghesuite grăbit în valiză, am găsit tot felul de hârtii din excursiile șefilor.

Cum ar fi chitanțe din iulie 2016, când cuplurile Pitiș și Pene au petrecut împreună un weekend la hotel Vega în Mamaia. I-a însoțit Mircea Vișan, directorul tehnic Tel Drum, trimis în judecată alături de Pitiș și Neda Florea în schema WFA.

Sau bonuri de cumpărături adunate în plic. Scor total: 35.000 de euro într-un singur weekend de shopping la Viena (25-27 noiembrie 2010).

Directorul Tel Drum a decartat atunci 716 euro pe oră.

3.000 de euro au rămas într-un magazin Paul & Shark pentru haine de iarnă. Încă pe-atât, la Salamander și Denkstein. Marfa a intrat în două valize Samsonite noi, de 800 de euro, pe lângă câteva parfumuri Armani, Zippo și Boss.

25.000 de euro au costat, însă, hainele și accesoriile de vânătoare.

La John Springer’s Erben, magazin din 1830, fost furnizor al casei imperiale austro-ungare, au căzut la datorie peste 15.000 de euro. Printre altele, Pitiș a cumpărat acolo o vestă de vânătoare căptușită cu blană de hamster, colecția Habsburg, de 1.400 de euro. La fel a costat și o jachetă capitonată, aceeași colecție. 10.000 de euro a mai înghițit Kettner, cel mai vechi producător austriac de arme, azi și de haine”, scrie Rise Project.

”Ilustrative la propriu sunt și notițele din agenda de lucru a Nicoletei Pene.

În 2012, femeia căuta zboruri în China sau rezerva pentru patroni o escapadă de o lună (16 iulie – 13 august) în Brazilia, la Fortaleza, unde-i reședința de vară a lui Dragnea. Singura dilemă era escala de întoarcere. A rămas Lisabona. Două zile.

De-a lungul timpului, soția lui Pitiș, Dana, a stocat aici arhiva foto de pe telefonul personal. Un tur în Malta, o vacanță de neuitat în Portugalia, un sejur cu mama în Austria la schi și băi termale, niște vile de basm în România, scene calde de familie cu doi caței, fetele și domnul Pitiș relaxat în bucătaria lor americană. În total, 1.127 imagini.

Iar lucrurile se tranșau dinamic când venea vorba de vacanțe, o arată un mesaj pe email din 20 ianuarie 2011, în care Dana încerca să-l scoată pe Petre din Teleorman.

Registrul era urmatorul:

“Am găsit o locație în Maldive criminal de frumoasă, o să vorbesc cu Neagoe, poate mergem acolo, poti să faci fishing de voie, în ideea că dacă mergem cu ei (…) Asta e prin Sri Lanka, dacă ești curios. Costă vreo 6000 de euro nouă zile cu demipensiune și avion, toate taxele incluse. Rămâne de discutat. (…) M-am uitat pe pozele de la Paris și m-am gândit ce turbată eram, puteam să fructificăm timpul ăla mult mai bine (…)”

Altfel, în setul principal de poze din memoria tabletei, îl regăsim pe Petre Pitiș constant binedispus în centrul turistic din Rio de Janeiro, împreună cu Mugurel Gheorghiaș și Mădălin Ioniță – fostul șofer al lui Liviu Dragnea.

Tip solid, grizonant, Ioniță a rămas interpus de bază în grupare și destinație constantă a banilor Tel Drum.

Abia scăpați dintr-o sesiune dură de shopping, judecând după pradă, cei trei își reveneau cu niste espresso la terasă. În aceeași zi și zonă, s-au întâlnit cu un prieten vechi: excentricul Costel Comana”, mai scrie Rise Project.