MENIU

Dragnea îi atacă pe toţi! Iohannis, Opoziţia şi, voalat, Uniunea Europeană (VIDEO)

Liviu Dragnea s-a dezvlănţuit, în discursul de la Iaşi, împotriva tuturor adversarilor. Dacă pe Klaus Iohannis şi partidele de opoziţie i-a atacat în termeni duri, liderul suprem al PSD a lansat, voalt, şi critici la adresa Uniunii Europene şi a liderilor săi. 

Ţinta predilectă a atacurilor lui Liviu Dragnea a fost preşedintele Klaus Iohannis şi susţinătorii săi, pe care i-a numit "slugi". 

"Avem dreptul şi obligaţia să guvernăm, ne-au fost date de poporul român prin votul din 2006 şi de Constituţie. Respectă aceşti oameni legile, înţeleg rezultatul votului, le pasă de Constituţie, de regulile democratice, le pasă de bunăstarea românilor? Nu, nu le pasă. Dacă Iohannis şi slugile lui blochează România în scop personal, înseamnă că lăcomia lor politică e mai presus de patrie, naţiune şi popor. Dacă blochează România în numele unor interese străine, înseamnă că o ţara întreagă este umilită”, a afirmat Liviu Dragnea.

Nici Opoziţia n-a scăpat de atacurile liderului social-democrat.

”Să nu uităm că pe 26 mai sunt alegeri europarlamentare. (...) România a fost prea multă vreme nedreptățită la Bruxelles, prea mulți oameni de dreapta trimiși acolo. Rețelele securiste ale lui Macovei au fost adoptate de PNL, Iohannis și nu am nicio îndoială că vor fi adoptate și de USR și Cioloș. Numai că de aceasta dată jocul de defăimare la Bruxelles trebuie să ia sfârșit. Colegii noștri din PSD care vor merge acolo sunt oameni tineri, cu curaj, care își vor apăra țara. Atacurile PNL, ale securiștilor se vor izbi de ziduri tari. Poate vor fi nevoiți să își înjure țara stând acasă Dacă noi ne mobilizăm, vor fi nevoiți să își înjure țara de acasă.”, a mai afirmat Dragnea.

sursă video: Realitatea TV

Liderul PSD a amintit şi de faptul că 9 mai este ziua Uniunii Europene şi că România datorează mult şi trebuie să-i fie recunoscătoare, dar nu în felul în care-şi imaginează lideri autohtoni şi de Bruxelles. 

„Nu vreau să plătim această datorie cu contracte și concesiuni forțate, cu porturi cedate. Nu vreau să permitem unora din România care se cred europeni până la trădare să angajaeze România pe traiectoria unei țări care s-a predat cu stat și toate bogățiile sale. Toate celelalte calcule pe care le face Iohannis și cei ai lui se vor izbi de tăria noastră”, a declarat Liviu Dragnea, în discursul susţinut la mitingul de la Iaşi.

Mai multe articole despre:
Rovana Plumb Liviu Dragnea