MENIU

Dragnea, autorităţilor din Buzău: Vom lua MĂSURI SERIOASE dacă veţi acţiona în acelaşi ritm!

Dragnea, autorităţilor din Buzău: Vom lua MĂSURI SERIOASE dacă veţi acţiona în acelaşi ritm!

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a cerut, marţi, autorităţilor judeţene din Buzău să nu mai fie "atât de emotive" şi să ţină legătura pemanent cu primarii, spunându-le că, dacă vor acţiona în acelaşi ritm, vor fi luate "măsuri serioase".

Liviu Dragnea, care a mers, marţi, împreună cu ministrul Mircea Duşa în mai multe localităţi izolate din Buzău, a declarat că principala problemă în localităţile izolate o reprezintă pâinea şi alimentele.

El a mai spus că mai sunt localităţi care sunt în continuare nealimentate cu energie electrică, iar o situaţie deosebită este în comuna Vâlcelele, unde sunt peste 40 de familii izolate şi unde un saivan s-a prăbuşit peste animale. Dragnea a spus că acolo au fost mobilizaţi militari de la MApN care încearcă să îi ajute pe oameni.

"Vă cer cer să nu mai fiţi atât de emotivi şi să fiţi mai aplicaţi. Dacă tot în ritmul acesta actionaţi, probabil că se vor lua măsuri serioase. Vă rog pe toţi să comunicaţi cu primarii (...) Vă rog ca astăzi şi mâine să lucraţi aşa cum trebuie", le-a spus Dragnea autorităţilor locale.

La şedinţa cu vicepremierul Liviu Dragnea şi cu ministrul Apărării, Mircea Duşa, desfăşurată la sediul Prefecturii Buzău, au luat parte prefectul de Buzău Gabriel Balta, presedintele Consiliului Judeţean, Cristi Bâgiu şi şefii de instituţii deconcentrate.

Vicepremierul Liviu Dragnea declara, tot marţi, în localitatea buzoiană Vadu Paşii, că trebuie făcut tot ce este omeneşte posibil pentru a ajunge la oamenii din comunele afectate de viscol, astfel ca până miercuri să nu mai existe localităţi izolate, în condiţiile în care "vine al doilea val de ninsori şi viscol".

Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi, miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judeţe a fost emisă o avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

Potrivit avertizării cod portocaliu, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente şi viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60 - 70 de kilometri pe oră. În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea, vântul va avea la rafală peste 70 - 80 de kilometri pe oră. Zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.