MENIU

Dr. Oz. Care este cea mai mare greşeală într-o dietă

<p>Tinerii reuşesc să slăbească mai greu dec&acirc;t părinţii lor. Motivul este incredibil</p>

Dr. Oz este recunoscut la nivel mondial pentru sfaturile sale în materie de alimentație, diete sau sănătate. Nu-i de mirare că foarte mulți oameni îi urmează recomandările, având în vedere că militează pentru o alimentație simplă, sănătoasă și echilibrată. Însă pe lângă toate acestea, Dr. Oz mai insistă asupra unui lucru… cea mai mare greșeală într-o dietă e să nu mănânci, spune el.

Mulți oameni cred că dacă se abțin de la mâncare vor slăbi, însă nu este deloc așa. Dacă nu mai mănânci, singurul efect pe care îl vei obține este că te vei îmbolnăvi. Da, este posibil să remarci că vei și slăbi câteva kilograme, dar cu ce preț? Sigur vei observa că a început să-ți cadă părul, că amețești, ai dureri de cap sau de stomac.

Dr. Oz spune că înfometarea este cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii care vor să slăbească, asta deoarece cu o alimentație echilibrată, cu mișcare și odihnă suficientă, organismul își găsește singul echilibrul, iar kilogramele dispar și ele, scrie unica.ro. Și mai e ceva în toată acestă ecuație – nimeni nu poate slăbi dacă nu este pregătit psihic să o facă. Echilibrul emoțional face cât alimentația și sportul la un loc. E bine să știi asta și să acționezi cumva, dacă ai această problemă.

Altfel, când vine vorba strict de alimente, Dr. Oz recomandă legumele crude sau preparate la aburi, pe grătar ori la cuptor, carnea slabă de pui, pește sau curcan, verdețurile, nucile și semințele, uleiurile de calitate etc. Adică tot ceea ce știi deja că îți face bine. Nu renunța nici la fructe și lactate, dar mănâncă-le moderat și nu-ți nega micile plăceri, precum o cupă de înghețată sau o amandină.