MENIU

Dovlecii de Halloween au ajuns să coste chiar și 80 de lei pe kilogram - prețurile au explodat

Sursa foto: Pixabay

Dovlecii de Halloween au ajuns să coste o avere. Cum anul acesta prețurile au explodat, trebuia să ne așteptăm că și Halloween-ul să fie mai scump, iar românii care vor să sărbătorească acest eveniment vor trebui să scoată din buzunar sume mari de bani. 

Prețul dovlecilor a explodat chiar înainte de Halloween. Astfel că, românii care doresc să marcheze această sărbătoare americană și cumpără dovleci pentru a-I decora, vor plăti considerabil mai mult decât anul trecut. Producătorii susțin că vând în piețe dovlecii la un preț dublu față de 2021.

Mulți preferă să pună altceva în coșul de cumpărături, care oricum a devenit din ce în ce mai sărac din cauza inflației.

„Sunt cam scumpi, dar asta e, dacă a fost și secetă”, spune un român.

Un dovleac de Halloween costă acum 8 lei pe kilogram, de la 4 lei cât costa anul trecut. Pentru un dovleac mare, de exemplu, românii trebuie să scoată din buzunar în jur de 32 de lei, iar dacă alegem un dovleac mai mic, atunci el costă în jur de 5 lei. Însă tarifele diferă și în funcție de zonă. În piețele din zona de lux a Capitalei, același dovleac poate costa și 80 de lei.

Alți români preferă să nu sărbătorească Halloween-ul, însă cumpără dovleci pentru plăcintă.

Specialiștii ne avertizează că scumpirile masive abia de acum vor începe, iar următoarele sărbători vor fi mult mai sărace decât anul trecut. 

Mai multe articole despre:
dovleci halloween scumpire dovleci