MENIU

Două românce cu HIV, exploatate sexual

Caz incredibil descoperit de autorităţi. Două românce infectate cu virusul HIV au fost obligate să se prostitueze în centrul Bucureștiului, iar apoi în Londra. Alături de ele, anchetatorii DIICOT au descoperit că au fost exploatate sexual şi minore. Pentru a le controla, potrivit procurorilor, proxeneţii le drogau.

Cele două fete infectate cu virusul HIV ar fi aflat că sunt bolnave în 2014 şi, respectiv, 2015, dar ele erau exploatate sexual încă din 2007. Una dintre ele le-a povestit anchetatorilor că a fost obligată să se prostitueze chiar şi după ce le-a mărturisit proxeneţilor că este purtătoare de HIV. Pe seama ei, inculpaţii ar fi câştigat în ultimii doi ani, în ţară, 300- 400 de lei pe zi, iar în Londra, până la 300 de lire zilnic.

La data de 05.12.2014 am fost diagnosticată ca purtătoare de virus HIV drept pentru care am fost înscrisă într-un program naţional. Acesta a fost momentul în care am vrut să-mi refac viaţa (...). Deşi nu mai voiam să mă prostituez şi să mă droghez, cei doi au decis să plecăm din nou în Londra, pentru a câştiga bani. Am stat până în luna aprilie în Londra, fiind scoasă la stradă (...) în apropierea staţiei de metrou Seven Sisters, unde, împotriva voinţei mele, a trebuit să practic prostituţia, fiind supravegheată în permanenţă.", a povestit una dintre victime.

Ancheta a scos la iveală că au fost şi cazuri în care proxeneţii au obligat minore să facă sex pe bani. Victimele lor ar fi fost ţinute în subsolul unei case din sectorul 3 al Capitalei şi exploatate în zonele Piaţa Romană şi Mihai Bravu, sau în Marea Britaniie. Cinci persoane sunt cercetate pentru trafic de persoane şi de minori în acest caz.

Mai multe articole despre:
poliţie prostituate HIV