MENIU

Două rafinării din Rusia, atacate cu drone! Una dintre ele a suferit avarii semnificative

Foto: Profimedia

În noaptea de marți spre miercuri, două rafinării situate în regiunea Krasnodar din sudul Rusiei au fost supuse unor atacuri cu drone. Potrivit autorităților ruse, una dintre rafinării a fost afectată și a izbucnit în flăcări, în timp ce cealaltă a reușit să rămână neatinsă.

În jurul orei 01:00 GMT, a avut loc un prim atac asupra rafinăriei Afipski, provocând izbucnirea unui incendiu care a fost ulterior stins.

Rafinăria Afipski este localizată la aproximativ 80 de kilometri est de Novorosiisk, un port important de la Marea Neagră prin care trece o parte semnificativă a producției de petrol a Rusiei.

Potrivit presei internaționale, un alt atac a avut loc asupra rafinăriei Ilski, aflată la aproximativ 70 de kilometri distanță de Novorosiisk, conform declarațiilor

Numărul atacurilor asupra infrastructurii rusești a crescut în ultimele zile, pe fondul anticipării unei contraofensive din partea armatei ucrainene. Moscova acuză armata ucraineană de lansarea acestor atacuri, dar Kievul respinge aceste acuzații și le atribuie fie unei orchestrate din partea Rusiei, fie unor elemente locale nemulțumite de regimul din țara lor.

Mai multe articole despre:
rafinarie rafinarii razboi ucraina rusia