MENIU

Două cutremure, produse la un interval de doar o secundă. Fenomen extrem de rar: unde s-au resimțit

Cutremur

Două cutremure de pământ cu magnitudini reduse s-au produs la un interval de o singură secundă duminică seară, în falii seismice diferite, la sud de graniţa dintre Statele Unite şi Mexic. Seismele au fost resimţite în mai multe zone din comitatul american San Diego,potrivit anunțului făcut de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). 

"E o adevărată nebunie", a declarat Tom Rockwell, seismolog la Universitatea de Stat din San Diego. "Este foarte rar ca seisme să se producă în falii diferite în acelaşi timp", a adăugat specialistul citat de dpa și preluat de Agerpres.

Primul cutremur a avut magnitudinea de 3,4 grade pe scara richter şi s-a produs la ora locală 17:13 la o distanţă de aproximativ 8 kilometri sud-vest de oraşul mexican Tecate şi de 24 de kilometri sud-vest de oraşul californian Campo.

Seismul a fost urmat imediat de un seism cu magnitudinea 3,6, care s-a produs la o distanţă de 37 kilometri sud-vest de localitatea mexicană Progreso şi la 49 de kilometri sud-est de Campo.

Deocamdată nu există indicii care să arate că primul seism l-ar fi declanşat pe cel de-al doilea.


Mai multe articole despre:
cutremure seisme san diego