MENIU

Două cadavre plutesc pe mare, la Gura Portiței, iar autoritățile nu le pot recupera

Foto/Arhivă/Inquam

Două cadavre au fost zărite plutind, zilele trecute, în largul mării, travers de Gura Portiței, iar echipele trimise în larg se chinuie de trei zile să le recupereze, dar fără sorți de izbândă.

Echipajele mobilizate pentru recuperarea acestora nu au reușit să facă acest lucru, iar reprezentanții Autorității Navale Române (ANR) explică, acum, motivul pentru care nu s-a putut.

”Operațiunea de recuperare a celor două corpuri neînsuflețite, desfășurată în data de 3.09.2024, la  aproximativ 7 mile sud-est de Gura Portiței, a fost dificilă din cauza procesului degradării accentuate a acestora, urmare a temperaturilor ridicate, fapt care a impus limitări în acțiunile echipelor de intervenție.

Vizibilitatea redusă pe timpul nopții, coroborată cu condițiile hidrologice din zonă, nu au permis monitorizarea continuă a trupurilor neînsuflețite, ceea ce a condus la imposibilitatea recuperării acestora.

Cazul este în continuare în atenția autorităților, rămâne în vigoare avizul către navigatori și se relaționează permanent cu navele care se află în zonă”, se arată într-un comunicat de presă trimis de ANR.

Precizăm că cele două cadavre ar putea fi ale unor pescari care s-au scăldat, în urmă cu circa o săptămână, la gura de vărsare a brațului Sulina în Marea Neagră, ambii fiind dați dispăruți.

Mai multe articole despre:
doua cadavre gura portitei