MENIU

Dosarul Pantelimon. Au redus nivelul de noradrenalină la bolnavi? Audieri ale asistentelor și infirmierelor de la ATI

Mai multe asistente și infirmiere de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Pantelimon vor fi audiate de ofițerii Serviciului Omoruri din Capitală. Aceștia vor să afle dacă angajatele spitalului au redus nivelul noradrenalinei, substanță vitală pentru supraviețuirea bolnavilor internați la ATI.

Cinci asistente și infirmiere de la Secția de Terapie Intensivă  a Spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală vor fi audiate, miercuri, de ofițerii Serviciului Omoruri din Capitală în dosarul în care investigatorii încearcă să facă lumină în cazul afirmațiilor a unor foste angajate că  s-ar fi redus în mod deliberat doza de substanță ce permitea supraviețuirea pacienților aflați în stare critică, transmit surse judiciare autorului acestui material.

 

Noi acuzații teribile la Spitalul Pantelimon. 30 de pacienți ar fi murit în câteva zile

Concret, spun sursele arătate, audierile vor începe mircuri dimineață de la ora 8 și se vor întinde pe parcursul întregii zile. Astfel, ar fi fost citate ca martore cinci asistente și infirmiere care se pare că ar avea cunoștință despre cele ce se petreceau la ATI a spitalului.

De luni investigatorii au demarat audierile în acest caz, după ce anterior au primit sesizări și au solicitat documentație și răspunsuri de la mai multe instituții publice.

Șefele ATI la audieri

Șefa medicilor de la Secția ATI dar și șefa asistentelor de la aceeași secție au fost citate, ca martor, pentru marți la ora 9, de către anchetatorii de la Serviciul Omoruri din Capitală, transmit autorului acestui material surse judiciare.

 

Potrivit acestora cele două martore vor trebui să explice anchetatorilor acuzațiile lansate de alte angajate ale spitalului alegații conform cărora în mode pretins deliberat și criminal s-ar fi redus doza de medicament ce ținea în viață pacienții în stare critică.

Se afirma că această măsură cu iz criminal s-ar fi petrecut pentru a fi eliberate paturi din Secția dinamică ATI a spitalului Sfântul Pantelimon.