MENIU

SCHEMA din dosarul Microsoft. Unde au ajuns sacii cu bani - Grupul din spatele afacerii cu milioane de euro cash

Dosarul Microsoft

Dezvăluiri fără precedent la Realitatea PLUS din dosarul Microsoft. Joi seara, Anca Alexandrescu a arătat, la Culisele Statului Paralel, schema banilor și persoanele care au încasat milioane de euro cash.

Anca Alexandrescu: „M-am uitat în dosar și mă întreb de ce au apărut doar frânturi. Sunt jurnaliști plătiți care scot anumite nume din schemă. Cetățenii români nu au acces la aceste informații. Este vorba de zeci de milioane de euro plătite pe aceste licențe. Au dat 2 milioane euro la sacoșă. Cum e asta? Există și o șpagă de milioane de euro cu sacul. Au fost date doar frânturi din dosar. Ei au spus cu subiect și predicat: m-am dus cu sacoșa de 600.000 milioane de euro la partid. De ce aceste informații nu au fost făcute publice? (...) Din toate aceste nume, niciunul nu a pățit nimic. Au rămas cu banii”.

Dumitru Iacob: „Licențele microsoft au un tâlc aparte. Ani de zile în instituții, firme, se lucra pe computere fără licențe. Era o furăciune care trebuia acoperită. Suntem în țara lui „așa se face”. Din bani guvernamentali se duceau la partid, își mai băgau unii în buzunare banii și se duceau și la presă. Împărțea toată lumea. Sunt bani la negru, simplu”.

Avocat Eliza Ene Corbeanu: „Era 2014 când s-a plimbat tot guvernul PDL la DNA în dosarul microsoft și se făceau și rețineri. Au scăpat doamna Ecaterina Andronescu și Funeriu pentru că nu exista niciun denunț care să-i vizeze. Ulterior dosarul a devenit mamut. S-au succedat miniștri și a fost greu să se facă o anchetă cap-coadă. Multe denunțuri nu s-au probat. Este vorba de acel DNA din perioada de tristă amintire”.

SCHEMA banilor