DOSARUL MEDIAPRO: 11 angajaţi şi directori au fost REŢINUŢI - UPDATE
DOSARUL MEDIAPRO. Procurorii au decis în această dimineaţă ca 11 angajaţi ai MEDIAPRO să fie reţinuţi în dosarul de evaziune şi spălare de bani, al cărui prejudiciu total se ridică la aproximativ 6 milioane lei, informează REALITATEA TV.
DOSARUL MEDIAPRO. 11 angajaţi ai MEDIAPRO au fost REŢINUŢI pentru 24 de ore de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi vor fi trimişi în faţa judecătorilor cu propunere de arestare pentru 30 de zile.
DOSARUL MEDIAPRO. Persoanele reținute sunt administratori ai firmelor care au derulat contracte de prestări servicii cu trustul lui Adrian Sârbu. Printre cei reţinuţi nu se află și Andrei Boncea, soţul Loredanei Groza.
DOSARUL MEDIAPRO. 32 de persoane care au deţinut funcţii de conducere şi actuali angajaţi ai MEDIAPRO sunt urmărite penal, fiind suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul se ridică la aproximativ 6 milioane de lei, informează REALITATEA TV. UPDATE: Andrei Boncea, fostul director al Media Pro Pictures şi soţul Loredanei Groza, a fost adus la Poliţia Capitalei cu mandat, pentru audieri.
DOSARUL MEDIAPRO. Andrei Boncea, soţul Loredanei Groza, este audiat la Poliţia Capitalei, joi după amiază. Acesta a fost adus cu mandat la Poliţie.
Andrei Boncea a fost până în 2011 Director general al Media Pro Pictures și din 2012 Head of Content la CME, compania care deține Pro TV în România. După ce Adrian Sârbu a părăsit CME, Boncea a părăsit şi el compania.
Boncea a fost directorul general al studiourilor de film și televiziune din 1998, an în care s-a căsătorit cu Loredana Groza.
DOSARUL MEDIAPRO. În cursul lunii decembrie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală faţă de 32 de persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
La data de 04.12.2014, procurori din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează un număr de 41 de percheziţii în Bucureşti, judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Argeş şi Brăila la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice.
Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de aproximativ 6 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.
Suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 15 milioane de lei. În cauză s-au emis 27 mandate de aducere, informează Parchetul.