MENIU

Dosarul lui Corneliu Dobriţoiu, trimis la un judecător de cameră preliminară

Dosarul lui Corneliu Dobriţoiu, trimis la un judecător de cameră preliminară

Dosarul fostului ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu va fi trimis la un judecător de cameră preliminară care să analizeze rechizitoriul, să facă citările şi să soluţioneze excepţiile, a hotărât Completul de trei judecători al instanţei supreme, prin prisma dispoziţiilor noilor coduri.

Instanţa supremă a reluat, joi, la al doilea termen dezbaterile în acest caz, iar prin prisma dispoziţiilor noilor coduri a stabilit că dosarul trebuie trimis unui judecător de cameră preliminară.

Concret, magistratul care va primi acest dosar se va ocupa de emiterea citaţiilor, de furnizarea rechizitoriului şi a altor documente din dosar inculpaţilor, de verificarea legalităţii rechizitoriului şi de soluţionarea tuturor excepţiilor ce pot fi invocate de apărătorii inculpaţilor sau de inculpaţi.

Durata maximă în care se poate face acest lucru este de 60 de zile, timp în care judecătorul trebuie să decidă dacă investeşte instanţa de judecată cu dosarul sau dacă îl restituie unităţii de parchet.

Instanţa supremă a început, în 6 ianuarie 2014, judecarea dosarului în care fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu şi alţi zece generali şi colonei au fost trimişi în judecată, pentru cumpărarea unor locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat în baza unor declaraţii false.

Mai multe articole despre:
dosar Camera judecător Corneliu Dobriţoiu