MENIU

Dosarul GFR. Amenințări din partea lui Gruia Stoica și avertizări ale fostului ministru Niță

Directorul general al Conpet, Liviu Ilași, audiat, ieri, ca martor în dosarul afaceristului Gruia Stoica, susține că s-a simțit amenințat de acesta, deoarece contractul a fost oferit CFR Marfă și nu GFR-ului care aparține omului de afaceri.

Ilași a arătat că ar fi fost avertizat și de fostul ministru Constantin Niță, dar și de un secretar de stat pe al cărui nume nu l-a divulgat, conform evz.ro. 

Ilași a menționat că, în timpul unei întâlniri din ianuarie 2014, care a avut loc la un hotel, a discutat cu avocatul Doru Boștină și cu patronul GFR, Gruia Stoica, despre cel mai mare contract de transport al țițeiului pe calea ferată. Ilași a susținut că era un contract monitorizat de instituțiile de control ale statului și că s-a simțit amenințat de Gruia Stoica, deoarece contractul a fost oferit CFR Marfă și nu GFR-ului care aparține afaceristului. 

Gruia Stoica susține că din înregistrarea DNA lipsesc pasaje relevante. 

Gruia Stoica a fost condamnat în primă instanță la patru ani închisoare pentru cumpărare de influenţă, după ce i-ar fi dat avocatului Doru Boştină 3 milioane de euro ca să afle preţul cerut de CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui la care participa şi firma lui, GFR.

Mai multe articole despre:
Gruia Stoica Grup Feroviar Român GFR ilasi