MENIU

Dosarul generalilor. Coldea și Dumbravă, din nou în fața magistraților. Au contestat măsura controlului judiciar

Dosarul generalilor. Coldea și Dumbravă, din nou în fața magistraților. Au contestat măsura controlului judiciar

Fostul șef al Direcției juridice a SRI, Florian Coldea, generalul Dumitru Dumbravă, dar și avocatul Doru Trăilă sunt asteptati astăzi pentru a doua oară în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București. Aceștia au contestat măsura controlului judiciar pe cauțiune care a fost aplicată de procurorii anticorupție în dosarul în care sunt acuzați pentru fapte de corupție. Judecata s-a amânat pentru această săptămână pentru studierea dosarului de urmărire penală.

Florian Coldea, fostul șef al Direcției juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă sunt așteptați din nou în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București. Aceștia au contestat măsura controlului judiciar pe cauțiune impusă de procurorii anticorupție în dosarul în care sunt acuzați de fapte de corupție.

Dosarul este unul complex și implică acuzații grave de corupție întinse pe mulți ani.

Potrivit procurorilor DNA, a fost extinsă urmărirea penală deschisă pe numele generalilor Coldea, Dumbravă, a avocatului Trăilă și a șoferului Dan Tocaci. Potrivit unor surse, extinderea dosarului a fost făcută în urma unui nou denunț venit din partea primarului din Rovinari, Robert-Dorin Filip.

Edilul avea deja un dosar deschis pe numele său. Sub pretextul acelorași promisiuni de așa-zisa „optimizare judiciară”, firma avocatului Doru Trăilă ar fi semnat un contract de peste de 230.000 de euro cu bunica primarului, în vârstă de peste 80 de ani. Scopul ar fi fost pentru obținerea unei hotărâri favorabile primarului, manevră similară și în cazul afaceristului Cătălin Hideg.

SURSE: Audieri în mega-dosarul din rețeaua reginei drogurilor. Blonda lui Coldea, ruinată de procurori

 

Mai multe articole despre:
coldea dumbrava control judiciar