MENIU

Dosarul FNI, care conţine 2500 de volume, a fost dus azi la Curtea de Apel Bucureşti

Sute de volume ale dosarului FNI au fost transportate azi de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel. Magistraţii Curţii vor judeca apelul declarat de ambele părţi în acest dosar.

Procesul legat de prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii durează de aproape şapte ani. Magistraţii Tribunalului au condamnat-o pe Ioana Maria Vlas la 13 ani de închisoare, iar pe Nicolae Popa, fost director Gelsor, la 15 ani de închisoare.

Numai sentinţa dată de Tribunal se întinde pe câteva mii de pagini. Persoanele condamnate şi firmele din dosar au fost obligate să plătească despăgubiri către 130 de mii de investitori, dar nu şi daunele morale cerute. Instanţa şi-a motivat faptul că nu este de acord cu acordarea daunelor morale deoarece persoanele care au investit într-un fond mutual şi-au asumat riscuri, inclusiv pe cel al falimentului.

Azi, timp de două ore, câteva persoane au încărcat cele peste două mii cinci sute de volume şi le-au trimis la Curtea de Apel, unde se va judeca, din toamnă, procesul FNI.
Mai multe articole despre:
dosarul FNI