MENIU

Interceptări în dosarul decontărilor fictive de la CNAS. Burcea, numit politic: Prietenul lui Liviu

Numirea lui Marian Burcea la şefia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate s-a făcut politic, reiese din interceptările procurorilor DNA. O spune în înregistrări chiar finul fostului şef al SRI, George Maior, reţinut şi el în dosar. Tot din referat reiese că angajaţii Casei de Sănătate ştiau că 80 la sută din fondurile pentru îngrijiri erau fraudate, iar cei care încercau să pună capăt neregulilor erau ameninţaţi inclusiv cu pistolul. 

Numirea lui Burcea la șefia CNAS ar fi fost posibilă pentru că era sprijinit politic, reiese din interceptările de la dosar.

Nicolae-Sergiu Ciobanu (fost consilier al lui George Maior): Băi, este un om care este prietenul lu’ LIVIU de multă vreme şi medicul personal şi a lu’ nevastă-sa şi a lu’ fiu-său cu ochii, cu...

Nicolae-Sergiu Ciobanu (fost consilier al lui George Maior): A fost pe la mine cu TOBĂ ieri. Am avut o vizită foarte frumoasă şi nişte discuţii foarte mişto. Bă, îs oameni elevaţi, în pana mea.

Declaratiile îi aparțin lui Sergiu Ciobanu, fost consilier al fostului sef SRI, George Maior și inculpat, totodată, în acest dosar.

Alături de Burcea si Ciobanu au fost reținute alte 11 persoane, printre care actualul și un fost șef al Casei de Asigurări a Capitalei. Incerceptarile strânse de anchetatori, obținute de RealitateaTV, arată și amploarea fenomenului.

"ANGAJAT CNAS: Tot timpul și-au bătut joc pentru că aicea e… sunt toate pilăraiele și toată furăciunea Bugetul pe îngrijiri e fraudat 80%!, 80%! Și eu tot în față o spun! Furate, unele furate fără… ă…ă… mers deloc la pacient. Din birou altele merg o dată la 3 zile, iar altele… ă… au pacientu', dar cu boli fictive și nu merg deloc, ca la farmacii. Asta e deja o rețea organizată!" Afacerile erau binecuvântate de la cel mai înalt nivel, se mai arată în referatul procurorilor.

Sergiu Nicolae Ciobanu (finul lui George Maior): Am trecut în rezervă pentru că mă avantaja foarte mult pensia şi toate lucrurile astea şi n-am vrut să schimbe ăştia legislaţia şi să mă trezesc că, vezi Doamne, ce ştiu eu ce... Şi ideea e că luam salariul când eram la ei 9.400 şi am pensia de... 10.800. Şi acuma sunt şeful departamentului de securitate la... E mult mai simplu de... în sistemul ăsta medical am foarte multe cunoştinţe... e mult mai simplu acuma să faci anumite chestii din afară pentru că nu mai intervin anumite lucruri şi trafic de influenţă, nici... nimic.

Mai multe articole despre:
măsuri guvern CNAS interceptări anunţ decizii