MENIU

Dosarul de luare de mită al lui Nelu Tătaru. DNA cere încuviințarea percheziției informatice și domiciliare! Anchetatorii au ore întregi de înregistrări

Dosarul de luare de mită al lui Nelu Tătaru

Au apărut noi detalii în cazul fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Direcția Națională Anticorupție (DNA) a făcut demersuri oficiale pentru a obține aprobarea necesară în vederea desfășurării unei percheziții informatice și domiciliare. Potrivit unor surse, anchetatorii de la Direcția Generală Anticorupție au ore întregi de înregistrări cu fostul șef de la sănătate. Între timp, continuă audierile în dosarul șpăgilor primite de medicul chirurg. Declarațiile principalilor martori ar putea răsturna ancheta.

DNA a cerut încuviințarea percheziției informatice și domiciliare în cazul lui Nelu Tătaru.

„În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 758/VIII/3 din data de 10 octombrie 2024, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J. referatul și copia dosarului penal (10 volume) întocmite de procurorul din cadrul Serviciul Teritorial Iași, pentru a fi înaintate ministrului Justiției, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaților, în baza art. 72 din Constituția României, art. 23 alin. (1) și art. 24 din Legea nr. 96, republicată din 21 aprilie 2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, art. 223 alin. (1) și (2) din Regulamentul Camerei Deputaților, aprobat prin Hotărârea Camerei Deputaților nr. 8/1994, cu modificările ulterioare, încuviințarea percheziției informatice și domiciliare.

Percheziția este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activități este condiționată de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv”, a transmis DNA.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănatatii, este acuzat ca ar fi primit mită sub forma de bani, găini și ouă de la pacienții săi. Sursele Realitatea PLUS spun că s-a cerut ridicarea imunității deputatului PNL, pentru ca organele de urmărire penală să poată descinde la domiciliul său.

Chirurgul a fost urmărit de procurori timp de 3 luni și s-a descoperit că lua șpagă o dată la două zile. După audierile de la DNA, Nelu Tataru, a fost demis din toate funcțiile politice. 

„Eu consider, în continuare, că sunt nevinovat. Nu am văzut probe, nu am condiționat și nu am cerut niciodată în actul medical. Las justiția să își facă cercetările și apoi să vedem ce va fi", a declarat joi Tătaru, la ieșirea de la DNA.

Noi detalii din ancheta lui Nelu Tătaru: fostul ministru al Sănătății ar fi luat mită o dată la două zile. SURSE: S-a cerut ridicarea imunității deputatului PNL

Mai multe articole despre:
nelu tataru mita dosar