MENIU

Dosarul de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Conversații șocante între „doamna cu coasa” și iubitul sinucigaș

Dosarul de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Conversații șocante între „doamna cu coasa” și iubitul sinucigaș

Controversă uriașă în privința tentativei de suicid a iubitului doctoriței poreclită de colegi „doamna cu coasa”. Bărbatul, şi el medic de Terapie Intensivă, şi-ar fi injectat un medicament puternic. Concidenta sau nu, incidentul a avut loc după ce anchetatorii au dezvaluit că și numele lui apare în stenogramele din dosarul deceselor suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. Au fost surprinse conversații șocante pe care medicul le poartă cu una dintre doctorițele acuzate de omor cu premeditare. Între timp, peste 80 de medici români de la terapie intensivă, care lucrează în Franţa arată, într-o scrisoare deschisă, necesitatea ca şi în România să existe un cadru legal privind îngrijirile din fază terminală. 

Medicul care a încercat să-şi ia viaţa era iubitul doctoriţei de la Pantelimon, poreclită "doamna cu coasa". Discuţiile dintre cei doi sunt acum pe masa procurorilor. În data de 7 august, bărbatul a fost audiat de poliţiştii de la omoruri în dosarul în care partenera lui a fost arestată preventiv pentru omor cu premeditare.

Iubitul doctoriței de aici, de la spitalul Pantelimon apare în mai multe discuții înregistrate de procurori, acolo unde își învăța iubita cum să-și pregătească apărarea. În plus, medicul-colonel știa inclusiv și de acea listă „de lăsat” pe care o avea așa-zisa „doamnă cu coasa”.

„Pleșa Cristian Laurențiu: Hai, pupic! Voiam să te văd, îmi pare rău! Pup!
MIRON MARIA: Nu, iubire, vreau s-ajung, vreau să mă uit...
Pleșa Cristian Laurențiu: Da, da.
MIRON MARIA: ... înc-o dată la lista aia de decese.
Pleșa Cristian Laurențiu: Nu atingi nimic! Nu modifici absolut nimic!
MIRON MARIA: ...[neinteligibil]...
Pleșa Cristian Laurențiu: Da, bine.
MIRON MARIA: Vreau să văd.
Pleșa Cristian Laurențiu: Bine.
MIRON MARIA: Doar să văd, că-mi lipsește unu’ din minte.
Pleșa Cristian Laurențiu: Bine, hai! Pup! Pa!” - arată discuțiile dintre „doamna cu coasa” de la Pantelimon și iubitul sinucigaș.

Între timp iubitul doctoriței de la spitalul Sfântul Pantelimon și-a revenit, a ieșit din comă. Bărbatul a fost găsit inconştient într-o toaletă din Braşov, după ce a încercat să se sinucidă. Surse din anchetă spun că doctorul îşi administrase o perfuzie cu un medicament puternic, folosit pentru sedare.

COSTIN MATEI, psihiatru: „E un medicament care se ia strict pe baza unei prescripţii medicale. În principal, se foloseste doar un comprimat sau se injecteaza o cantitate standard 7,5 miligrame. Orice trece peste aceasta cantitate este deja un abuz Benzodiazepinele mai ales dacă sunt injectate pot provoca complicaţii severe printre care si insuficienţa respiratorie, pierderea starii de constienta si inclusiv moartea”.

În acest caz, procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă, iar medicul urmează să fie audiat când starea de sănătate îi va permite. 

Iubitul „doamnei cu coasa” de la Pantelimon este conștient. El va fi audiat de procurori

Mai multe articole despre:
pantelimon dosar medici