MENIU

Dosarul Colectiv | Despăgubirile de sute de milioane de lei pentru victime, plătite din bugetul statului

Sursă foto. Octav Ganea/Inquam Photos

Despăgubirile de sute de milioane de lei din dosarul Colectiv vor fi plătite de la bugetul de stat, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern. Acesta prevede suplimentarea bugetului ISU din fondul de rezervă al Executivului, tocmai pentru plata despăgubirilor cuvenite victimelor.

Echipe de specialişti de la Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei au primit misiunea de a stabili, în cel mai scurt timp, mecanismul concret de plată a despăgubirilor dispuse prin hotărârea judecătorească privind dosarul "Colectiv", a anunţat Executivul. Este vorba de o sumă de aproximativ 50 de milioane de euro.

Curţea de Apel Bucureşti a decis, în data de 12 mai, că Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov vor plăti în solidar cu patronii clubului Colectiv şi 2 pirotehnişti daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015 din clubul "Colectiv".

De asemenea, inculpaţii menţionaţi, ISU şi Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară peste 8 milioane lei, contravaloarea cheltuielilor de spitalizare.