MENIU

Dosarul Casa de Comerț Unirea. S-a stabilit principalul mod de operare folosit. INTERCEPTĂRI

Dosarul Casa de Comerț Unirea. S-a stabilit principalul mod de operare folosit. INTERCEPTĂRI

Apar noi informații din dosarul Casa Unirea.  Înainte de a-i aresta preventiv pe cei doi administratori, dar și pe fosta șefă a societății, anchetatorii au intrat pe fir și au surprins mai multe discuții. Astfel, în urma interceptărilor, s-a stabilit și principalul mod de operare folosit. Potrivit anchetatorilor, aceștia căutau societăți de care să se folosească pentru a încasa sume de bani de la Casa Unirea, în mod fraudulos. 

MODUL DE OPERARE FOLOSIT PENTRU A ÎNCASA SUME DE LA CASA UNIREA

• „POTRE V.C.G.: No bun! Ascultă-mă! Ă... ieșe sigur treaba aia care am stat de atunci de vorbă cu el, pe terasă?
BALINT IOAN - ANDREI: Păi da!
POTRE V.C.G.: Ă... că atunci mere să modifice amu-firmă... de aia de care ți-am zis, care are și 13 mii datorii pe ea... și... numa să știm sigur amu, nu ne apucăm să și bag bani în ea și s-o facă, să meargă ista s-o treacă pe el și...
BALINT IOAN - ANDREI: Te costă... te costă 6 milioane ăia, deci 100%, eu am nevoie neapărat ca să ăsta... iar, acuma, din prima nu-i mă... acuma, din prima, io-ți facturez numa ție pe firma aia și banii-mi intră mie-n cont iar io o să-ți fac ție transfer... ție, la... GĂBIȚĂ... înțelegi?”

• „CUTH MIHAI: Oricum, marfa multă s-o pierdut în facturi, MARIUS. Vândută stânga-dreapta, știi? Și (neinteligibil) la un moment dat s-o pierdut, în puii mei, în facturi.
JURCĂ MARIUS FLORIN: Păi cum, o făcut facturi dacă nu a avut marfa? O vândut... cum?
CUTH MIHAI: Ce, măi, că o vândut și... du-te mă și... carcase, le-o vândut de 10 ori carcasele, în puii mei. După aia le-o cumpărat înapoi și... du-te mă, că nu mai înțelegeai nimic, ce e acolo. Nimic nu înțelegeai. Da` l-o căutat ANAF-ul , l-o căutat ANAF-ul zicea... COSMIN. O venit pe acolo ANAF-ul. ”


• „VOILĂ RAUL DANIEL: Aa, și mi-a zis ăla de A.N.A.F, când am fost ultima dată, că a denunțat ELYCARN-ul că marfa cu CASA UNIREA n-ar fi existat.
HALATIBA OANA CLAUDIA: Hopa!
VOILĂ RAUL DANIEL: Da. Și m-a întrebat: “Eu ce știu?” și am zis: “Nu știu ce… De un’ să știu eu?”
HALATIBA OANA CLAUDIA: Hmm.
VOILĂ RAUL DANIEL: “Alea-s facturile, alea-s C.M.R-urile, mai departe habar n-am.”
HALATIBA OANA CLAUDIA: Exact.
VOILĂ RAUL DANIEL: No.
HALATIBA OANA CLAUDIA: O să se lungească și astea și la un moment dat se prescrie și servus, că n-au dovezi, n-au nimica și de asta și BOGDAN probabil îi liniștit. E mai greu de demonstrat așa ceva.”

SURSA: referatul procurorilor 

Fosta șefă a Casei Unirea, arestată preventiv în dosarul DNA. Prejudiciul este de aproape 10 milioane de euro

Mai multe articole despre:
casa de comert unirea