MENIU

Dosarul "Bica 2", trimis în instanţă de procurorii DNA

Dosarul 'Bica 2', trimis în instanţă

Dosarul "Bica 2" a fost trimis de procurorii DNA la ÎCCJ, informează Realitatea TV. În acest dosar, omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi dare de mită. Fiul său, Alin Cocoş, este cercetat în acelaşi dosar, sub aceleaşi acuzaţii. Dorin Cocoş ar fi intervenit la persoane din comisia din ANRP astfel încât omul de afaceri Gheorghe Stelian să primească un teren. Din comisie făcea parte şi Alina Bica. În schimbul intervenţiei, Dorin Cocoş ar fi primit 16 milioane de euro.

În dosarul "Bica 2", omul de afaceri Dorin Cocoş este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul său, Alin Cocoş, este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă pentru că ar fi intervenit la comisia din ANRP din care făcea parte şi Alina Bica pentru ca omul de afaceri Gheorghe Stelian să primească, în 2011, despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

În acest dosar, instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru Alina Bica, fostul său consilier Florentin Mihăilescu, Dorin şi Alin Cocoş, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar.