MENIU

Dosarul angajărilor fictive: Fostul premier francez François Fillon, condamnat la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu executare

Fostul premier francez François Fillon, condamnat la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu executare

Fostul premier francez François Fillon a fost condamnat, astăzi, la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu executare, în dosarul angajărilor fictive care a marcat campania prezidențială a candidatului dreptei din 2017, relatează AFP, preluat de HotNews.ro.

Soția sa Penelope, declarată și ea vinovată de un tribunal din Paris, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare în același dosar.

François Fillon a fost acuzat că şi-a angajat fictiv soţia, pe care ar fi plătit-o cu până la 900.000 de euro din fonduri publice. Penelope Fillon, afirmă anchetatorii, a fost remunerată opt ani ca ataşat parlamentar de către François Fillon.

Doi dintre copiii cuplului au fost, de asemenea, angajaţi ca asistenţi parlamentari ai tatălui lor pe când acesta era senator.

Parchetul Naţional Financiar (PNF) a deschis o anchetă în martie 2017, în plină campanie electorală, după dezvăluiri ale săptămânalului Le Canard Enchaîné.

Știre în curs de actualizare.

 
Mai multe articole despre:
francois fillon condamnare