MENIU

Dosar Radu Mazăre și Sorin Strutinsky: Instanța Supremă a admis cererea de anulare a condamnărilor la câte 5 ani de închisoare. VERDICT FINAL, în octombrie

Radu Mazăre

Instanța Supremă a admis în principiu, luni, cererea fostului primar al municipiului Constanța Radu Mazăre și a lui Sorin Strutinsky -  prietenul și partenerul de afaceri al lui Mazăre - de anulare a condamnărilor la câte cinci ani de închisoare. O decizie în acests sens este așteptată în 10 octombrie.

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, și afaceristul local Sorin Strutinsky au fost condamnați, în februarie 2022, de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul ”Polaris”, la câte 5 ani de închisoare. Urmare a deciziei Curții Constituționale privind prescripția, cei doi au depus cereri de anulare a pedepselor, relatează G4Media.ro.

Luni, completul de 5 judecători al ICCJ a admis în principiu, cu majoritate, cererile și a stabilit pentru 10 octombrie termenul de soluționare, fiind înregistrată și o opinie separată, în sensul considerării inadmisibile a cererilor.

Minuta instanței:

„Cu majoritate, I. Admite în principiu contestaţiile în anulare formulate de către contestatorii condamnaţi Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Gabriel-Sorin împotriva deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători Penal 2-2020, în dosarul nr. 1643/1/2020. Respinge, ca nefondate, cererile de suspendare a executării deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători Penal 2-2020, în dosarul nr. 1643/1/2020. II. Fixează termen pentru solu?ionarea contestaţiilor în anulare la data de 10 octombrie 2022, Sala Secţiilor Unite, pentru când se vor cita contestatorii condamnaţi Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Gabriel-Sorin şi persoana vătămată Primăria Municipiului Constanţa. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 26 septembrie 2022. Cu opinia separată în sensul respingerii, ca inadmisibile, a contestaţiilor în anulare formulate de către contestatorii condamnaţi Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Gabriel-Sorin împotriva deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători Penal 2-2020, în dosarul nr. 1643/1/2020.”