MENIU

DOSAR PENAL pentru un şofer care staţiona, după ce o biciclistă a intrat în maşina lui

Un şofer s-a ales cu dosar penal după ce o adolescentă a intrat cu bicicleta sa în maşina bărbatului, care staţiona. 

La data de 29 iulie 2017, în jurul orei 20.50, Maria I., de 14 ani, din oraşul Gura Humorului, în timp ce conducea imprudent bicicleta a pierdut controlul asupra bicicletei, acroşând un autoturism care staţiona, la volanul căruia se afla G. T., de 57 de ani, din oraşul Gura Humorului. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a biciclistei, care a fost transportată la Spitalul orăşenesc Gura Humorului, unde în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul de „hematom picior stâng, excoriaţii picior stâng”, scrie Obiectiv de Suceava. 

În momentul sosirii echipajului de poliţie rutieră la faţă locului, maşina şi şoferul nu au mai fost găsiţi la faţă locului, însă, în urmă verificărilor făcute, autovehiculul a fost găsit pe stradă Ion Creangă, iar la volanul acestuia se află şoferul, care a recunoscut faptul că a fost implicat în acel accident rutier. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Din primele cercetări făcute la faţă locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face atât biciclista, care se deplasa neregulamentar cât şi şoferul, care a părăsit locul accidentului rutier şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

Mai multe articole despre:
accident Suceava bicicletă Gura Humorului