MENIU

Dosar penal pentru înșelăciune. Doi oameni au fost reținuți în legătură cu vânzarea de autoturisme achiziționate în leasing

Miercuri, două persoane au fost reținute sub acuzația de înșelăciune și falsificare de documente în legătură cu vânzarea unor autoturisme obținute prin contracte de leasing. 

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 au efectuat trei percheziții domiciliare și au pus în executare două mandate de aducere în București și Ilfov.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

Conform probelor adunate, un bărbat de 46 de ani, administrator de facto al unei societăți comerciale, împreună cu un alt bărbat de 24 de ani, administrator de drept, ar fi păcălit o firmă de leasing, încheind contracte pentru obținerea pe nedrept a trei autoturisme. Cei doi ar fi prezentat intenția falsă de a respecta contractele de împrumut, în scopul obținerii autovehiculelor, pe care ulterior le-ar fi vândut folosind acte falsificate.

Autoturismele, care erau garantate ca bunuri mobile pentru executarea creditelor, au fost înstrăinate imediat după intrarea în posesie, prin falsificarea documentelor de proprietate. Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 420.300 de lei.

Cercetările în acest caz continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.