MENIU

Dosar penal după moartea în închisoare a fostului diplomat Silviu Ionescu

<p>Silviu Ionescu</p>

Dosar penal după moartea lui Silviu Ionescu, fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore. Procurorii au început urmărirea penală pentru abuz în serviciu şi ucidere din culpă, după ce fiul lui Ionescu a depus o plângere. Fostul consul a murit după gratii la sfârşitul lunii decembrie, din cauza unei insuficienţe acute de organe. Cei care au fost încarceraţi în spitalele penitenciarelor vorbesc cu groază de tratamentul la care au fost supuşi.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au deschis o anchetă penală pentru abuz în serviciu şi ucidere din culpă după moartea fostului diplomat Silviu Ionescu. Apropiaţii lui spun că a murit cu zile pentru că tratamentul precar din spitalul penitenciar i-a înrăutăţit infecţia pulmonară.

"Sunt mai multe persoane care sunt vinovate într-un mod sau altul. Moartea tatalui meu consideram ca a fost ucidere din culpă şi abuz în serviciu din partea celor de la penitencia. Nu a fost urmărită starea lui de sănătate, nu i-a fost acordat tratamentul care trebuie pentru o persoană care suferă de diabet şi de celelalte boli de care suferea el. A fost lăsat netratat şi toate bolile astea s-au agravat şi au dus la decesul lui", a spus Bogdan IOnescu, fiul lui Silviu Ionescu.

Indicaţi ca vinovaţi, de către avocaţi, pentru decesul fostului diplomat au fost directorul penitenciarului Rahova şi personalul medical care s-a ocupat de îngrijirea acestuia.

"Am depus plangerea in urma cu doua luni, s-a inregistrat la PTB, cu infractiunea de abuz in serviciu si ucidere din culpa. Am depus raportul de expertiza medicolegala prin care medicii de medicină legala au constatat ca cauza decesului a fost o insuficienta acuta de organe", a declarat ELIZA ENE, AVOCATUL FAMILIEI LUI SILVIU IONESCU.

România a pierdut proces după proces la CEDO. Unele au fost din cauza deţinuţilor care s-au îmbolnăvit, altele pentru că celulele sunt supraagomerate.