MENIU

Dorin Iacob, la 7 ani de la instalarea lui Iohannis la Cotroceni: „Trebuie să învățăm să avem mai multe informații atunci când mergem la vot”

Iohannis a ajuns la cea mai scăzută cotă de popularitate. Foto/Inquam

Analistul politic Dorin Iacobm spune că nu l-a votat la niciun tur de scrutin pe Klaus Iohannis și consideră că, pe viitor, media nu trebuie să mai prezinte greșelile candidaților, ci proiectele reale ale acestora.

„Turul 2 al alegerilor prezidențiale de acum 7 ani a fost un scenariu perfect de manipulare. Toată lumea a pus umărul la succesul lui Iohannis. Nu puteam să prevăd de atunci cum va fi Klaus Iohannis. Eu mi-am exprimat opinia, oricum nu l-am votat. Trebuie să învățăm să avem mai multe informații atunci când mergem la vot. Jocul democratic nu este despre ură, nu trebuie să fie despre minciuni, ci despre programe și eficiență economică. Noi venim în fața publiului despre cât de hoț e X sau Y. Oamenii au fost mereu aduși la vot pe niște telenovele cu hoți. Și partidele au greșit. În al doilea mandat, Iohannis a beneficiat de greșelile PSD și ale Virociăi Dăncilă”, spune Dorin Iacob.