MENIU

Tusk, scrisoare de felicitare pentru Dăncilă. ”Statul de drept și lupta anticorupție, cruciale”

Donald Tusk

Donald Tusk, președintele Consiliului European a postat pe contul său de Twitter o scrisoare în care o felicită pe Viorica Dăncilă pentru postul de premier. În același timp, i-a transmis că Guvernul pe care îl conduce are responsabilitatea de a apăra valorile europene, iar ”progresele în menținerea statului de drept, dar și cele din lupta anticorupție rămân cruciale”.

”Responsabilitatea guvernului dumneavoastră de a apăra valorile europene este importantă și va sta la baza prosperității, stabilității și securității României, precum și a Uniunii Europene. În acest sens, statul de drept și progresele ireveresibile făcute în lupta anticorupție, în strânsă legătură cu așteptările mari pe care le are societateea românească, râmân cruciale în a a ne asigura că toți cetățenii români se pot bucura pe deplin de toate oprtunitățile oferite de un stat membru UE”, a scris Tusk.

Scrisoarea poate fi citită integral, aici

Reamintim că prim-ministrul Viorica Dăncilă a discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, despre obiectivele Guvernului pentru perioada următoare, în scopul creşterii gradului de absorbţie a fondurilor europene. La întrevedere au participat, de asemenea, vicepremierul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, Sevil Shhaideh, consilier de stat, şi Camelia Coporan, secretar general adjunct în cadrul Ministerului dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

"Am cerut ministerelor implicate ca, în termen de două săptămâni, să-mi prezinte soluţiile identificate astfel încât, la data de 31 decembrie 2018, România să nu piardă niciun euro din fondurile europene care îi sunt alocate", a declarat şeful Executivului. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a subliniat că are în vedere creşterea dimensiunii europene a guvernării. În acest sens, şeful Executivului a precizat că le-a cerut membrilor Guvernului să participe personal la reuniunile la nivel ministerial ale Consiliului Uniunii Europene, iar ministrului pentru afaceri europene să-i prezinte stadiul implementării directivelor comunitare. Pentru absorbţia fondurilor europene, prim-ministrul Viorica Dăncilă consideră că este foarte importantă pentru România o bună relaţionare între Guvern şi Bruxelles. "Dacă vom face acest lucru şi îl vom privi cu seriozitate, cred că vom putea vorbi despre paşi înainte în ceea ce înseamnă absorbţia fondurilor europene", a adăugat şeful Executivului.