MENIU

Donald Trump, nemulțumit de votul prin corespondență. Președintele cere oprirea numărării acestor buletine

alegeri sua

Preşedintele în funcţie al Statelor Unite, Donald Trump, a cerut joi oprirea numărării voturilor, în contextul în care denunţă posibile fraude în procesarea buletinelor de vot prin corespondenţă, notează Mediafax.

"Opriţi numărarea voturilor!", a transmis Donald Trump, prin Trețeaua socială. "Orice buletin de vot venit după ziua alegerilor nu va fi numărat!, a adăugat Donald Trump. Acest mesaj a fost etichetat cu avertisment de platforma de microblogging Twitter, care subliniază că ar putea fi vorba de informaţii controversate sau care pot induce în eroare electoratul.

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, s-a declarat joi plin de încredere că va obţine victoria, în contextul în care mai are nevoie de câştigarea unui singur stat american. "Toate voturile trebuie numărate. Păstraţi-vă încrederea, vom câştiga", a transmis Joseph Biden prin intermediul aceluiași canal de comunicare.

Conform unor surse de pe Ocean, șansele lui Joseph Biden de a deveni preşedinte al SUA depind de o eventuală victorie în Nevada, Carolina de Nord ori în Pennsylvania, în timp ce preşedintele în funcţie, Donald Trump, ar avea nevoie de victorii în patru state pentru a rămâne în funcţie. În momentul de faţă, Joe Biden este creditat, potrivit proiecţiilor Fox News şi The Wall Street Journal, cu 264 de voturi în Colegiul electoral federal, iar Donald Trump cu 214.

 
Mai multe articole despre:
alegeri prezidentiale sua 2020