MENIU

Donald Trump câștigă teren în sondaje, după dezbaterea cu Joe Biden. Un studiu îl dă deja câștigător

Donald Trump câștigă teren în sondaje, după dezbaterea cu Joe Biden. Foto: Profimedia

Donald Trump îl devansează considerabil pe Joe Biden în cursa pentru Casa Albă, potrivit unui sondaj de opinie realizat de New York Times după dezbaterea dintre cei doi contracandidaţi şi publicat miercuri.

Acest sondaj de opinie îl plasează acum pe fostul preşedinte republican cu şase puncte procentuale înaintea succesorului său democrat la nivel naţional, cu 49% faţă de 43% din intenţiile de vot. 74% dintre alegătorii chestionaţi îşi exprimă preocuparea cu privire la vârsta lui Joe Biden.

Acesta va acorda vineri un interviu pentru postul ABC News şi Casa Albă a promis că va organiza o conferinţă de presă a preşedintelui săptămâna viitoare, două ocazii menite să arate că Biden se poate exprima fluent fără prompter.

Gestul controversat care nu s-a văzut la televizor. Care a fost reacția portarului Niță când un copil român a intrat pe teren

Potrivit unui sondaj difuzat marţi de CNN, citat de Agerpres, 75% din alegătorii intervievaţi consideră că Partidul Democrat ar avea şanse mai mari la alegerile din noiembrie cu un alt candidat decât Joe Biden.

Unul din trei democraţi crede că preşedintele american Joe Biden ar trebui să renunţe la candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al SUA în urma prestaţiei sale din dezbaterea televizată cu republicanul Donald Trump, indică un sondaj Reuters/Ipsos publicat marţi.

Aproximativ 32% din democraţii intervievaţi în sondaj au afirmat că Joe Biden ar trebui să renunţe la candidatură în urma dezbaterii televizate în care nu a reuşit să răspundă convingător la atacurile lansate de rivalul său republican.

Mesajul președintelui Iohannis la recepţia de Ziua Independenţei, organizată la Ambasada SUA la Bucureşti