MENIU

Doliu naţional pe 13 august: Spellground Festival a fost ANULAT

Doliu naţional pe 13 august: Ce se întâmplă cu festivalurile programate în acel weekend 

Trei festivaluri muzicale importante sunt programate în weekendul viitor, la mijlocul căruia este instituit doliu naţional pentru Regina Ana.

UPDATE 22.30: SPELLGROUND, ANULAT! "Deși ne-am fi dorit să nu postăm niciodată ceva de genul acesta, vă anunțăm cu regret profund că Spellground Festival nu va avea loc în perioada 12-14 august.

Decizia irevocabilă vine ca urmare a solicitării Universității Ovidius Constanța, partenerul nostru oficial. Având în vedere că este vorba despre o instituție publică de învățământ, Universitatea este obligată să respecte ziua de 13 august ca zi de doliu național. Pentru că 70% din show-urile noastre se desfășurau în spațiul lor (zona Masterground), trebuie să ne adaptăm acestei solicitări: fără manifestări muzicale. Iar fără muzică, nu mai e nici festival.

Am luat în calcul doar anularea zilei de 13 august, dar, în lipsa încasărilor de sâmbătă, nu putem susține derularea celorlalte 2 zile ale festivalului. În plus, artiștii de sâmbătă nu au putut fi mutați vineri sau duminică. Artiștii internaționali vor fi reprogramați în concerte individuale, în sezonul 2016-2017. Revenim cât mai curând cu datele exacte. Suntem în discuții avansate cu majoritatea dintre ei.

Știm că sunteți dezamăgiți și la fel suntem și noi. Muncim de peste 8 luni ca Spellground să fie exact ce v-am promis. Toate eforturile și resursele noastre s-au risipit într-o singură zi.

Vă cerem scuze și vă asigurăm că toți cei care și-au cumpărat bilete, abonamente, cazare la hotel sau camping, își vor primi banii înapoi. Contravaloarea lor poate fi recuperată începând cu data de 12 august, în toate rețelele de ticketing din care au fost cumpărate, conform procedurilor ce vor fi anunțate începând de mâine, 6 august, pe site-ul nostru", au postat organizatorii pe Facebook.

UPDATE ORA 20.30: Trupa norvegiană Röyksopp a anunţat pe pagina sa de Facebook că nu va mai sosi la Spellground. „În urma anulării Festivalului Spellground, concertul nostru din România nu va mai avea loc, din păcate“.

Legea nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României prevede amânarea manifestărilor culturale, artistice şi sportive din zilele de doliu, ce sunt stabilite prin hotărâre de Guvern. Toate instituţiile publice trebuie să arboreze steagul în bernă, coborât pe jumătate. De asemenea, întregul program difuzat la televizor şi radio trebuie adaptat la momentul solemn prilejuit de funeraliile la Curtea de Argeş a reginei Ana, scrie adevarul.ro.

Doliul naţional instituit în ziua de sâmbătă, 13 august, afectează manifestări de amploare programate încă de anul trecut, pentru a se desfăşura în această perioadă. Trei festivaluri muzicale au loc în România, în weekendul 12-14 august, în trei mari puncte ale ţării: Constanţa - Spellground, Bucureşti - Summerwell (la Buftea) şi Braşov - Rockstadt (la Râşnov).