MENIU

DOLIU în muzica românească! Traian Bălănescu, membru fondator al trupei Vama Veche, s-a stins din viață

traian balanescu

Tristul anunț a fost făcut pe Facebook de actorul Ovidiu Niculescu, un prieten apropiat al lui Traian Bălănescu. Acesta din urmă a fost membru al formației Vama-Veche între 1996 și 2006, unde s-a ocupat de partea de clape.

Ovidiu Niculescu: „Uneori așa îmi vine să urlu la cer când rapește oameni speciali și talentați înainte de vreme ! E îngrozitor ! A murit Balanescu Traian al nostru ! E cea mai cumplita dimineață Traiane, așa ceva nu se face dragule, nu aud decât pianul tău cu care ai încântat generații cu piesele trupei Vama Veche și efectiv nu pot să ma opresc din plâns....ai lăsat o umbră imensă în soare blondule nebun de frumos, așa să știi...RIP.”

Traian Bălănescu a înregistrat cu trupa Vama Veche următoarele albume:

1997 - Nu am chef azi

1999 - Vama Veche

2000 - Nu ne mai trageți pe dreapta (maxi-single)

2002 - Am să mă întorc bărbat

2004 - Best of Vama Veche

2005 - Live la Sala Palatului

2006 - Fericire în rate

În toamna lui 2006 Vama Veche s-a scindat, iar în decembrie 2006, Traian Bălănescu, Răzvan „Lapi” Lupu și Liviu Mănescu au acționat în instanță membrii trupei Vama (noul proiect al li Tudor Chirilă), pentru încălcarea drepturilor de autor asupra pieselor Vama Veche. În urma unei decizii a ICCJ pronunțată în martie 2010, Tudor Chirilă și trupa Vama nu mai aveau voie să interpreteze piesele compuse de membrii Vama Veche fără acordul foștilor lor colegi de trupă.

Mai multe articole despre:
muzica rock