MENIU

Doliu în lumea teatrului românesc. Un mare actor a murit, la vârsta de 85 de ani - UNITER a făcut tristul anunț

Doliu în teatrul românesc. Uniunea Teatrală din România a făcut tristul anunț.

 

Actorul Ion Roxin a murit la vârsta de 85 de ani, a anunțat UNITER.

„Am aflat cu tristeţe de plecarea dintre noi a actorului de teatru şi film Ion Roxin, Jean Roxin, aşa cum îl ştiau prietenii, în după-amiaza zilei de 26 noiembrie.

Ion Roxin reuşea să imprime rolurilor sale o impresionantă forţă lirică.

Un actor distins, stilat, avea acel aer boem al actorului care a trăit multe istorii şi poveşti în lumea teatrului. Condoleanţe familiei care trece prin aceste grele momente. Dumnezeu să îl ierte!", a transmis UNITER.

Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 29 noiembrie, la Cimitirul Bellu Catolic, la ora 12,30, cei care l-au cunoscut putând să-şi ia rămas bun de la 10.30, când sicriul cu corpul neînsufleţit va fi depus la capela cimitirului.

Ion Roxin s-a născut pe 5 mai 1938 la Paris şi în 1986 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" din Bucureşti la clasa prof. Ion Cojar.

Şi-a început cariera la Teatrul de Stat din Petroşani în 1960, unde a fost angajat timp de 9 ani, a urmat Teatrul "Maria Filotti" Brăila, pentru ca ulterior să îşi dedice mare parte din viaţă - 37 de ani - scenei Teatrului "Alexandru Davila" din Piteşti.

În film a debutat în 1971 cu rolul ziaristului din "Serata", în regia Malvinei Urşianu, alături de mari actori ca George Motoi sau Cornel Coman.