MENIU

DOLIU în lumea filmului - O cunoscută actriță a murit la spital

Doliu în lumea filmului

Lumea filmului este zdruncinată de o mare tragedie, după ce o cunoscută actriță a murit la spital.

Actrița japoneză Yoko Shimada, cunoscută pentru rolul lui Mariko din miniseria „Shōgun” din 1980, a murit luni, la vârsta de 69 de ani.

Ea a fost dusă la un spital din Tokyo, unde a murit ulterior din cauza complicațiilor cancerului colorectal, potrivit presei japoneze.

Născută în orașul Kumamoto de pe insula japoneză Kyushu, Shimada a obținut primul ei rol TV în drama din 1970 „Osanazuma”. Printre alte credite TV ale ei se numără „Kamen Rider”, „Karei-naru Ichizoku” și „Shiroi Kyoto”.

În „Shōgun” – care s-a bazat pe romanul James Clavell – actrița a interpretat-o ​​pe Hosokawa Gracia, un membru din viața reală a familiei aristocratice Akechi. Shimada nu vorbea fluent engleza, dar a fost unul dintre puținii actori din distribuție care a avut un rol vorbitor de engleză, potrivit Deadline.

Portretul i-a adus un Globul de Aur pentru cea mai bună actriță – serial de televiziune dramă și o nominalizare la Emmy pentru cea mai bună actriță principală într-un serial limitat sau antologic sau film.

Ea a mai apărut în mai multe alte filme, inclusiv „Little Champion” (alias „My Champion”), „The Deep Red” și „To Live as an Actress”.

Filmul ei din 1974 „Castle of Sand” a fost nominalizat la Premiul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Moscova.

Mai multe articole despre:
Yoko Shimada doliu actrita deces