MENIU

DOLIU în lumea culturală. Un PROFESOR EXCEPŢIONAL a murit

DOLIU în lumea culturală. Un PROFESOR EXCEPŢIONAL a murit

Cultura buzoiană a suferit o grea pierdere prin decesul profesorului de flaut şi muzică de cameră Valerică Stan. Reputatul pedagog s-a stins din viaţă noaptea trecută, la vârsta de 64 de ani.

Profesorul de flaut şi muzică de cameră Valerică Stan s-a născut, la 29 iulie 1950, în satul Gomoeşti, comuna Costeşti, judeţul Buzău.

Încă din timpul studenţiei, a participat la diferite festivaluri, unde a obţinut mai multe premii şi titluri de laureat.

În 1995, a înfiinţat orchestra de cameră „Ars Magna”, cu care a susţinut numeroase concerte în Buzău, la Muzeul de Istorie, Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu”, Casa de Cultură a Sindicatelor, Galeriile de Artă „Ion Andreescu” şi în ţară, la Ploieşti sau Constanţa etc.

A fost distins cu numeroase premii, printre care: Laureat, la ediţia I, a Festivivalului Naţional al Studenţilor, din Institutul de Artă (1971); Premiul III (1971) şi Premiul I (1972), la Festivalul „Primăvara studenţească”, de la Cluj; Premiul „Orfeu”, pentru cel mai bun instrumentist din cadrul Conservatorului(1973).

Pedagog de excepţie, Valerică Stan a obţinut în cariera sa şi cu elevii pregătiţi premii importante la festivalurile şi olimpiadele de profil, scrie adevarul.ro.