Doliu în lumea academică. Un profesor de renume a murit - contribuție majoră pentru români
Academicianul Victor Giurgiu, cercetător respectat și distins profesor al comunității academice sucevene, care și-a dedicat întreaga viață cercetării forestiere, a murit, la vârsta de 91 de ani.
Începând cu anul 1991, în calitate de profesor asociat, din 1992 ca profesor titular, iar mai apoi cu statutul de profesor consultant al Facultății de Silvicultură din Suceava, a predat disciplinele biostatistică forestieră, cercetări operaționale, dendrometrie, studiul lemnului, monitoring forestier și metodologia cercetării științifice în silvicultură, scrie obiectivdesuceava.ro.
A desfășurat o prodigioasă activitate profesională cu contribuții de excepție la dezvoltarea științelor silvice în țara noastră și pe plan internațional. Activitatea științifică deosebită a fost răsplătită cu Premiul ”Traian Săvulescu” al Academiei Române, cu Ordinul național ”Meritul științific” și Ordinul Național “Steaua României”. A fost membru al Academiei Române, președinte al Secției de Silvicultură a Academiei de științe Agricole și Silvice și președinte de onoare al Societății ”Progresul Silvic”.
Victor Giurgiu a fost întemeietorul școlii românești de auxologie forestieră, iar în anul 1994 a pus bazele Laboratorului de Biometrie Forestieră de la Facultatea de Silvicultură din Suceava. În calitate de conducător științific de doctorat la Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava a contribuit la formarea a 20 de doctori în silvicultură, unii dintre ei urmându-i în cariera didactică la Facultatea de Silvicultură din Suceava, pentru care a fost un ilustru întemeietor, se arată într-o informare transmisă de decanul Facultății de Silvicultură Suceava, Ciprian Palaghianu.