MENIU

DOLIU în Biserica Ortodoxă Română - Unul dintre cei mai iubiți preoți, condus pe ultimul drum de IPS-ul Moldovei

DOLIU în Biserica Ortodoxă Română

Tragedie în Biserica Ortodoxă Română, după ce unul dintre cei mai iubiți preoți a fost condus pe ultimul drum de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Părintele Mihai Carp a fost condus joi, pe ultimul drum și înmormântat în cimitirul Parohiei „Sfântul Dimitrie” din Lețcani.

Slujba de prohodire a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Zeci de preoți și credincioși, precum și cei apropiați clericului, și-au luat rămas bun și l-au condus pe ultimul drum pe cel care a păstorit timp de aproape 30 de ani comunitatea din Lețcani, preotul Mihai Carp.

Slujba înmormântării a fost săvârșită de Părintele Mitropolit Teofan, care a subliniat în cuvântul său de mângâiere, rostit familiei și celor prezenți, că trebuie să nu deznădăjduiască și că trebuie să aibă credința în lumina învierii.

Părintele Carp Mihai s-a născut la data de 26 iulie 1941, în satul Perieni, comuna Probota, județul Iași, din părinții Mihai și Smaranda Carp. Tatăl lui a trecut la Domnul după venirea de pe front, la scurt timp.

A fost crescut de mama sa, recăsătorită cu Petru Leonte. A urmat studiile școlilor Perieni și Probota, a absolvit Seminarul Teologic Mănăstirea Neamț în 1961 și a studiat la Institutul Teologic din București, în perioada 1961-1965.

În cei 56 de ani de preoție, părintele Mihai Carp a dat dovadă de multă jertfelnicie. A fost un bun gospodar, îngrijindu-se atât de Casa Domnului, cât și de sufletele enoriașilor săi. Un om echilibrat duhovnicește, iubitor de slujbe frumoase, respectat de oameni, un familist deosebit. Vorbele sale parcă erau drese cu sare, având un fel aparte de a se face plăcut. 

 

 

 

Mai multe articole despre:
Mihai Carp doliu in bor doliu deces