MENIU

DOLIU în Biserica Ortodoxă Română - A murit un nume îndrăgit de toți credincioșii

DOLIU în Biserica Ortodoxă Română

Este zi de doliu în Biserica Ortodoxă Română, după ce o emblemă a credinței a murit, la numai 38 de ani. Credincioșii sunt profund îndurerați.

Îndrăgita profesoară și preoteasă Alina Maria Lixandra s-a stins din viață, la vârsta de 38 de ani, după o luptă grea cu o boală nemiloasă.

Maria Alina preotesa preotului Iulian Lixandra de la Parohia Călimănești II (din Deal) a încetat din viață, luni 08 august, în urma unui cancer la sân care a chinuit-o mai mult de patru ani.

În vârstă de 38 ani, preoteasa Maria Alina era mama a doi copii minori, profesor titular gr. I la scoala gimnazială Șerban Vodă Cantacuzino și una din cele mai respectate preotese din orașul Călimănești.

Născută în orașul Bălcești – Vâlcea, la 14 martie 1984 urmează cursurile primare și liceul ”Petrache Poenaru” în orașul natal. În anul 2007 termină facultatea de Biologie din Craiova, ca șef de promoție, iar în anul 2015 își trece în C.V și facultatea de Educație Fizică și Sport din Târgoviște.

A activat, mai întâi, profesor la școala gimnazială din Ghioroiu între anii 2008 – 2015.

Între anii 2015 – 2016 director adjunct al Liceului Tehnologic de Turism din Călimănești, iar de atunci până în prezent profesor titular, gr. I, al Școlii Gimnaziale Șerban Vodă Cantacuzino din localitate.

 

Mai multe articole despre:
Alina Maria Lixandra doliu deces doliu in BOR