MENIU

Doliu IMENS în lumea teatrului! A MURIT marele actor Ion Caramitru

Ion Caramitru

Marele actor Ion Caramitru a încetat din viață. Vestea tristă a fost confirmată în urmă cu doar câteva momente, relatează Realitatea PLUS. 

Artistul în vârstă de 79 de ani a decedat în această seară, la Spitalul Elias din Capitală, unde era internat. Se pare că decesul său ar fi survenit în urma unei infecții.

Vestea cutrmurătoare vine la doar câteva ore după anunțul decesului lui Ivan Pataichin, marele nostru sportiv, care a încetat din viață tot la Spitalul Elias, în această dimineață.

"Dacă a murit nu a și dispărut. A fost un adevărat stâlp al teatrului românesc. S-a zbătut pentru pensii speciale pentru artiștii români. Nu îmi vine a crede ce se întâmplăVerificațiva rog. Cui ne lasăÎn el am avut întotdeauna un sprijin... Știa  pună degetul acolo unde trebuie. Știam  dacă cineva are nevoie de sprijin, dacă intervine Pino va fi bine. S-a zbătut de ani de zile. Știam  avem un Dumnezeu acolo sus care se numește Pino Caramitru. Suntem orfani. (Actori buni - n.r.) Mai rămânem aproape deloc.  îi păstrați memoria. E un român adevărat. Teatrul Național a îmbrăcat hainele pe care le poartă datorită lui", a afirmat, plin de emoție, actorul Alexandru Arșinella Realitatea PLUS.

Ion Caramitru a fost un actor de teatru și film, regizor și politician român. A fost ministru al Culturii între anii 1996 și 2000, în cabinetul Victor Ciorbea.

A fost căsătorit cu actrița Micaela Caracaș și a avut trei băieți: Ștefan, Andrei și Matei Caramitru.

A fost președinte al UNITER din 1990, iar începând cu anul 2005 a fost directorul Teatrului Național din București, potrivit Wikipedia.