MENIU

Doliu fără margini în lumea teatrului românesc. O actriță din Generația de aur, răpusă de COVID-19

Actrița Valeria Gagealov

Teatrul românesc este din nou în doliu. Actriţa Valeria Gagealov, în vârstă de 89 de ani, s-a stins din viaţă la Spitalul Elias din Capitală, acolo unde era internată în urma infectărrii cu noul coronavirus. Un anunț în acest sens a fost făcut de Asociația Jurnaliștilor Români de Pretutindeni (AJRP), pe grupul său de Facebook.

Din informațiile obținute până în prezent, Valeria Gagealov starea de sănătate a actriței se agravase în ultimele zile ca urmare a infectării cu COVID-19. 

Valeria Gagealov s-a născut pe 9 decembrie 1931 în Galați. Printre cele mai îndrăgite roluri ale artistei, le amintim și noi pe cele din "La Moara cu noroc" (1955), "Columna" (1968), "Mihai Viteazul" (1971), "Puterea și adevărul" (1972), "Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu" (1980) și "Ultima noapte de dragoste" (1980).

Totodată, vocea ei a fost auzită în zeci de piese de teatru radiofonic. În plus, actrița care face parte din Generația de aur a României a fost decorată în anul 2004 cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”.

Portretul actriței a fost reprezentat pe un timbru poștal emis de Romfilatelia în anul 2004, în cadrul emisiunii Stele de aur ale scenei și ecranului.

Imagine