MENIU

Doi traficanți care vindeau drogul 'Zombie' în București și Ilfov au fost săltați de DIICOT

Doi traficanți care vindeau drogul 'Zombie' în București și Ilfov au fost săltați de DIICOT

Doi traficanţi care vindeau drogul "Zombie" către consumatori din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov au fost reţinuţi de procurorii DIICOT.

Conform DIICOT, în perioada mai - septembrie 2024, în baza unor relaţii de rudenie şi încredere, patru traficanţi (dintre care doi se sustrag urmăririi penale) au constituit un grup infracţional organizat în scopul comercializării de droguri de mare risc şi substanţe psihoactive.

Astfel, sub coordonarea liderului, inculpaţii au procurat şi vândut diferite cantităţi de alpha-PHiP şi N-Ethylnorpentedrone (drog de mare risc şi substanţă cu efect psihoactiv) către consumatori din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Din alpha-PHiP se obţine "Zombie", un drog care are de câţiva ani mare succes printre consumatorii stradali din Bucureşti.

La locuinţele traficanţilor au fost găsite 2 pungi din plastic conţinând o substanţă albă, 56 pliculeţe tip ziplock având în interior acelaşi tip de substanţă, un cântar electronic.

Pasiunea pentru murături l-a trimis în arest. Cum l-au prins oamenii legii pe un craiovean

A fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor reţinuţi, pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, procurorii DIICOT - Structura Centrală au formulat propunere de arestare în lipsă a celor 2 inculpaţi care se sustrag urmăririi penale.

Ulterior, instanţa a dispus arestarea preventivă a unui dintre inculpaţi şi măsura arestului la domiciliu faţă de alt inculpat, cu privire la ultima dispoziţie procurorii DIICOT - Structura Centrală formulând contestaţie.

Propunerea vizând inculpaţii care se sustrag urmăririi penale se află pe rolul instanţei. 

Cum ne spionează dispozitivele inteligente din propria casă? Ce preț plătim, de fapt, pentru confortul zilnic

Mai multe articole despre:
diicot traficanti drog zombie efect psihoactiv