MENIU

Doi români, depistați cu Covid-19 la intrarea în Grecia. MAE anunță cozi kilometrice la vama Kulata-Promachonas

cozi kilometrice la vama Kulata-Promachonas

Ambasada României la Atena a informat MAE, sâmbătă, că doi cetăţeni români au fost testați pozitiv cu Sars-Cov-2 la intrarea în Grecia. Ministerul de Externe a anunțat și că, în punctul de trecere a frontierei Kulata - Promachonas, timpul de așteptare poate ajunge la patru ore din cauza cozilor formate, de 5-6 kilometri.

Starea celor doi români testați pozitiv este bună, ei fiind plasați în carantină, în unităţi hoteliere special desemnate. MAE reamintește că protocoalele epidemiologice, inclusiv efectuarea carantinei sau eventuale decizii de retestare a cetăţenilor confirmaţi ca fiind infectaţi, sunt luate de către autorităţile elene, conform legislaţiei în vigoare. Autorităţile competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul noilor cazuri de Covid-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

”Reprezentanţii misiunii diplomatice a României la Atena sunt în dialog cu cei doi cetăţeni şi sunt pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor”, se arată în comunicatul ministerului.

MAE a anunțat și că în punctul de trecere a frontierei Kulata - Promachonas, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de 5-6 km. Timpul de așteptare ajunge la aproximativ patru ore.

”În contextul blocajului înregistrat în cursul dimineţii şi ca urmare a demersurilor întreprinse de Ambasada României la Atena şi de Consulatul General al României la Salonic, autorităţile elene au suplimentat resursele alocate, în prezent accesul pentru autoturisme făcându-se pe 3 benzi, iar testarea în 2 puncte simultan”, informează comunicatul.

Ministerul de Externe subliniază că va rămâne în dialog cu autorităţile elene pentru identificarea soluţiilor necesare reducerii timpului de aşteptare şi prevenirii unor noi aglomeraţii în perioada următoare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Cei care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Mai multe articole despre:
covid-19 grecia vama kulata mae