MENIU

Doi minori au furat clopotul de 30 de kilograme al unei biserici dintr-un sat braşovean

Doi minori au furat clopotul de 30 de kilograme al unei biserici dintr-un sat braşovean

Doi minori de 15 şi 16 ani sunt cercetaţi pentru furt calificat, după ce au spart o biserică din satul braşovean Zizin, în cursul zilei de miercuri, de unde au furat clopotul bisericii, de 30 de kilograme, şi câteva sfeşnice şi cruciuliţe pe care le-au ascuns apoi într-o pădure.

Potrivit comisarului şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, Poliţia comunei Tărlungeni a fost sesizată, miercuri, la ora 14.00, că persoane necunoscute au furat clopotul din clopotniţa bisericii satului Zizin, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat că suspecţii, doi adolescenţi de 15 şi 16 ani, din localitatea Întorsura Buzăului, au urcat în clopotniţă şi au demontat clopotul, care are 30 de kilograme.

Acesta a fost confecţionat în anul 1921, în Austria, dintr-un aliaj de alamă şi argint. Cei doi copii au intrat apoi în biserică, de unde au furat patru sfeşnice, un cablu electric şi patru cruciuliţe destinate comercializării. Bunurile furate au fost încărcate într- o căruţă şi apoi cei doi le-au ascuns într-o pădure din apropiere, urmând ca a doua zi să le distrugă pentru a le putea vinde la un centru de colectare fier vechi.

"După numai câteva ore de la sesizare, în urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţişti, au fost identificaţi pe raza satului Zizin, suspecţii în acest caz, doi minori de 15 şi 16 ani, din Întorsura Buzăului. Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate de poliţişti, fiind găsite ascunse în pădurea de lângă satul Zizin şi predate parohiei locale, iar minorii sunt cercetaţi în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat", a spus comisar şef Liviu Naghi, joi, într-o conferinţă de presă.

Conform reprezentanţilor parohiei locale, prejudiciul total este de 24.000 lei.

Preotul biserii "Sf. Treime” din Zizin, Rusale Stănişor, a spus că de 25 de ani de când slujeşte biserica nu a păţit aşa ceva.

"Deşi era ziua în amiaza mare, ei au ştiut că nu era nimeni prin preajmă, după slujbă, fiind şi zi de sărbătoare, de Sfântu Gheorghe. Odată ajunşi la clopotniţă, au reuşit să desfacă piuliţele, au scos clopotul şi l-au aruncat peste gard, după ce i-au scos limba, să nu bată", a prcizat preotul.

El a mai spus că limba clopotului a fost aruncată prin cimitir, copiii îngropând curelele şi piuliţele clopotului într-un mormânt.

Mai multe articole despre:
furt poliţie biserică minori clopot