MENIU

Detalii CUTREMURĂTOARE din ancheta dublei crime din Iași: Cadavrele prezentau urme de VIOLENȚĂ. Cine sunt cei doi suspecți duși la audieri

Politia

Este anchetă de amploare după ce doi tineri au fost găsiți morți și incendiați la Iași, în vila unde locuiau cu chirie.[PM] Doi bărbați, care ar face parte din cercul de suspecți au fost duși la audieri. Principala ipoteză a anchetatorilor este cea a unei duble crime. Victimele, o româncă de 23 de ani și un cetățean marocan, de 25 de ani, erau studenți la Medicină. Tânărul era asteptat ieri în Belgia, însă nu a mai ajuns, iar o rudă a alertat Poliția. 

UPDATE  Descoperirea macabră a fost făcută noaptea trecută, în complexul rezidențial în care cei doi tineri, o româncă și iubitul ei, un bărbat de cetățenie marocană, locuiau. Zona a fost împânzită de criminaliștii, care au făcut cercetări timp de ore bune.

Din informațiile Realitatea PLUS, trupurile neînsuflețite ale celor doi tineri au fost descoperite de oamenii legii în vila în care cei doi locuiau cu chirie, după ce unul dintre verii bărbatului a sunat la poliție să anunțe ca acesta nu a mai ajuns pe aeroportul din Bruxelles, deși ar fi trbuit să se întâmple acest lucru ieri.

Cei doi erau studenți la Facultatea de Medicină din Iași. Principala ipoteză a anchetatorilor este cea a unei duble crime, însă nicio variantă nu este exclusă. Criminaliștii au găsit la fața locului urme de sânge, iar trupurile celor doi ar fi fost incendiate.

"Cadavrele prezentau urme de violență, iar în imobil s-au găsit urme de ardere. Cercetările continuă pentru identificarea autorilor pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale", a afirmat Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

"Incendierea, de regulă, are loc atunci când autorul încearcă să-și șteargă urmele, numai că de cele mai multe ori, în 99,9% această operație este inutilă pentru că nu numai amprentele se constituie în probe, ci multe alte elemente. Din punctul meu de vedere, avem de-a face cu un dublu-asasinat și autorii sunt din cercul de cunoscuți ai victimelor", a declarat Dan Antonescu, expert criminalist.

Doi bărbați au fost ridicați din zona campusului Tudor Vladimirescu din Iași și duși la audieri, scrie presa locală. Cei doi ar face parte din cercul de suspecți al anchetatorilor.

În paralel, trupurile neînsuflețite ale victimelor au fost duse la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiilor care vor arăta cu exactitate cauzele morții.

Anchetatorii fac cercetări pentru omor, însă, deocamdată in rem, adică față de fapte și nu față de persoane. 

ȘTIREA INIȚIALĂ  Cadavrele a două persoane au fost găsite, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial de la marginea Iaşiului, anchetatorii luând în calcul un dublu asasinat.

Cei doi tineri găsiți morți ar fi locuit acolo cu chirie. Conform primelor informații, tinerii ar fi studenți la UMF - el, student străin (marocan), ea, româncă.

Anchetatorii iau în calcul un posibil asasinat.

"Au fost găsiţi în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă. Au leziuni traumatice care indică faptul că au fost ucişi şi li s-a dat foc. Cadavrele aparţin unor tineri, el în vârstă de aproximativ 24 de ani, ea de aproximativ 21 de ani. S-ar părea că el este din Maroc. Se presupune identitatea victimelor, însă aceasta trebuie confirmată de rudele acestora. Ancheta e în curs de desfăşurare", a declarat pentru AGERPRES prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că tinerii ar fi studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Potrivit aceloraşi aceloraşi surse, au fost identificaţi câţiva suspecţi în zona campusului Tudor Vladimirescu, aceştia fiind duşi la audieri.

Mai multe articole despre:
iasi asasinat iasi tineri morti iasi