MENIU

Copiii transferaţi din Argeş la Spitalul Marie Curie nu au sindromul hemolitic uremic

Doi copii diagnosticați cu boală diareică acută au fost transferați în ultimele 24 de ore de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul Marie Curie din București. Ministerul Sănătăţii a anunţat duminică că în cazul acestor doi bebeluşi nu s-a conformat sindromul hemolitic uremic.

UPDATE 6 martie: În ultimele 48 de ore, au fost internați în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie”, 2 copii transferați de la Spitalul de Pediatrie Pitești, Argeș.

La niciunul dintre cei doi copii nu s-a confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic uremic (SHU).Mai mult, in cazul copilului caruia i s-a depistat în spitalul argeșan verotoxină în coprocultură, diagnosticul s-a infirmat după rezultatele de laborator efectuate în Spitalul Marie Curie. Cei doi copii au stare de sănătate bună, prezentând boală diareică acută.

Astāzi, 6 martie 2016, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” mai sunt internați 3 copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU).

Toți cei 3 copii sunt internați în secția de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar 2 dintre aceștia sunt supuși procedurilor de dializă peritoneală. Copiii au o stare bună de sănătate cu evoluție favorabilă.
În această perioadă, în unitatea sanitară au primit tratament de specialitate pentru sindrom hemolitic uremic un număr de 14 copii, 8 dintre aceștia fiind vindecați și externați.

Ministerul Sănătății reaminteșteimportanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

UPDATE 17.00. Copilul de un an şi o lună cu diaree acută care va fi transferat, sâmbătă, din Piteşti la Spitalul "Marie Curie” din Capitală, fusese consultat vineri la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, iar părinţii acestuia au refuzat internarea, însă sâmbătă au fost nevoiţi să se întoarcă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Adina Enescu, a declarat, pentru Mediafax, că băieţelul de un an şi o lună, cu probleme digestive, a ajuns vineri pentru un consult la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, dar părinţii acestuia au refuzat internarea.

Părinţii copilului au fost nevoiţi să se întoarcă la spital cu micuţul sâmbătă dimineaţa, deoarece starea acestuia s-a agravat.

"Din ce mi-au confirmat colegii, bebeluşul a ajuns iniţial cu o zi în urmă la noi la spital. A fost consultat, dar părinţii au refuzat ca acesta să rămână internat. Azi dimineaţă (sâmbătă - n.r.), copilul a fost adus din nou la spital, cu modificări ale scaunului şi cu febră. S-a confirmat că are rotavirus şi s-a decis transferul la", a declarat Adina Enescu.

Potrivit acesteia, copiii care au ajuns, în prima parte a săptămânii, la Urgenţe, cu probleme digestive, nu au fost depistaţi cu rotavirus.

"Joi şi vineri au reapărut cazurile de rotavirus", a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Piteşti.

 UPDATE 13:57 Potrivit Realitatea TV, un al treilea copil va fi transferat în cursul zilei de sâmbătă la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti.

Doi copii diagnosticați cu boală diareică acută au fost transferați în ultimele 24 de ore de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul Marie Curie din București. Unul dintre copii are un an și jumătate, iar celălalt un an și nouă luni.

În spitalele din județul Argeș mai sunt internați sâmbătă 32 de copii, care prezintă scaune diareice, cu 11 mai puțin decât în urmă cu o zi, potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului. Dintre cei 32 de copii internați la unități medicale din Argeș, 26 sunt mai mici de doi ani.

La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 24 de copii, dintre care 19 mai mici de doi ani, iar la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești sunt trei copii, doi dintre ei cu vârsta sub doi ani. Un copil mai mic de doi ani se află în secția de pediatrie a Spitalului Municipal Curtea de Argeș și alți patru la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, trei copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU) sunt încă internați, starea lor de sănătate fiind "bună", "cu evoluție favorabilă".

"Toți cei trei copii sunt internați în secția de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar doi dintre aceștia sunt supuși procedurilor de dializă peritoneală. Copiii au o stare bună de sănătate cu evoluție favorabilă", se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.

În această perioadă, în unitatea sanitară au primit tratament de specialitate pentru sindrom hemolitic uremic un număr de 14 copii, opt dintre aceștia fiind vindecați și externați.